Svaki susret u životu nas nečemu uči, posebno ako sa tom osobom ostvarimo dublji kontakt. Blizanačke duše su zapravo ljudi koji u sebi nose sličnu energiju našoj i oni nas najviše nauče važnim lekcijama. Mnogi smatraju da je susret blizanačkih plamenova ili duša najmoćniji, ove dve osobe su "duše ogledala" - jedno u drugom ogledaju iste snove, strasti, želje, osobine...

Ipak, mnogi odnosi između blizanačkih plamenova nisu održivi, mogu biti požeti impulsivnim emocijama i raznim preprekama. kada dođe do raskida blizanačkih plamenova, to može biti jedno bolno iskustvo koej je teško prevazići, preboleti - ali često otkrijemo da smo stvoreni od "jačeg materijala" nego što smo mislili. Kada prođete kroz iskustvo raskida sa blizanačkim plamenom, to može biti jedno snažno transformaciono iskustvo koje vam može značiti. Evo kojih 5 stvari vam se mogu dogoditi:

1. Shvatate da ste potpuna osoba, čak i kada ste sami

Najveći problem sa konceptom blizanačkog plamena je to što smo toliko fokusirani na ideju da nas druga osoba dopunjuje da gubimo iz vida činjenicu da smo i sami potpuni i celi. Kada počnete da shvatate da ste potpuni, počinjete da osećate više ljubavi prema sebi i započinjete proces lečenja unutrašnjih rana. Opraštanje od blizanačkog plamena je obično veoma bolno, zastrašujuće i uznemirujuće. Kada napustite ideju da vam je potreban neko drugi da biste bili potpuni, to u početku ostavlja rupu u vašem umu i duhu. Ali ako ostanete privrženi ovoj ideji, polako ta praznina počinje da se zatvara i počinje zarastanje. Donošenje odluke da vidite sebe kao celinu znači dati sebi dozvolu da budete jaki i otporni i prvi je korak ka napuštanju svoje vezanosti za plamen blizanaca.

2. Prihvatanje bola

Mi kao društvo smo uslovljeni da pobegnemo od bola. Krijemo se iza svojih pametnih telefona, skačemo iz jedne veze u drugu, previše gledamo TV, kupujemo, jedemo, pijemo. Činimo sve i svašta da nas odvratimo od osećaja nelagodnosti. Ako želite da rastete, očekujte bol. Kada odvojite vreme da osetite svoje emocije, može se desiti neverovatna stvar. Počinjete da doživljavate dubok nivo saosećanja prema svom plamenu blizanaca. Pošto su njihove rane odraz vaših, saosećanje prema njima znači i saosećanje prema vama samima. Doživite bol kao iskustvo učenja.

3. Preuzmite odgovornost za svoje reči

Često koristimo fraze poput "On me je povredio" ili "Ne mogu bez njega" ili "Ne mogu biti sam". To je upravo ono što kreira našu stvarnost. Ako se uronite u praksu meditacije ili svesnog disanja , počećete da uviđate moć svojih reči. Disanje je drevni alat za isceljenje vaše osnovne životne sile, vašeg daha, da probudite svoje unutrašnje ja. Ove tehnike će vam pomoći da negativni unutrašnji govor prožet stidom, strahom i odbijanjem pretvorite u reči ljubavi i prihvatanja.

4. Postavljanje granica

Stvaranje granica za sebe znači procenu svojih stvarnih potreba i želja i ne kompromitovati ih iz straha, udobnosti ili pritiska. Ovo većini nije prirodno jer to znači prihvatanje svojih slabosti i nedostataka, preispitivanje svojih osnovnih uverenja i vrednosti i stvaranje plana koji ćete slediti. Možda ćete prekinuti kontakt sa nekim ljudima čije vam društvo više ne odgovara. Češće ćete reći "NE". Kada je reč o vašem ličnom duhovnom putu, koje ste otrovne navike nesvesno stekli? Da li je to potreba da budete pozitivni sve vreme? Da li je to osećaj superiornosti nad onima kojima nedostaje duhovna svest ? Duhovnost treba da se odnosi na osnaživanje sebe. Ne potiskujte emocije, ne osuđujte druge, već stvorite čistu vezu sa onim ko ste u svojoj srži.

5. Negujte ljubav prema sebi

Možda vam to zvuči kao kliše, ali kada konačno dođete do tog osećaja, sve će vam biti jasnije. Kada odvojite vreme da zaista doživite svoje duhovno buđenje i naučite ko ste i šta je vaša svrha, osetićete ogromno poverenje u sebe. Samopouzdanje je ključ samoljublja. Ali to zahteva spremnost da se prihvati bol i izleči. Vaš blizanački plamen i vi možete ponovo da se povežete, a to se možda nikada neće dogoditi u ovom materijalnom svetu. I to je u redu, jer kada konačno vidite sebe celovitog i voljenog, nećete se osećati kao da vam nedostaje blizanački plamen.

Izvor: Sensa.story.hr