Prema kineskom horoskopu 2022. godine bila je u znaku Vodenog Tigra, dok će 2023. isto biti u elemntu vode, ali u znaku odmerenog i mirnog Zeca. Astrolozi ukazuju da nas očekuje nekoliko važnih planetarnih događaja koji mogu uticati na važne aspekte života.

Godišnji horoskop otkriva koja su najvažnija pomeranja planeta u 2023. godini:

1. Četiri retrogradna Merkura u 2023. godini

Retrogradni Merkur je aspekt koji je najviše na "lošem glasu".Planovi se ruše, sporazumi se otkazuju, sve ispada iz ruke - astrolozi ističu da u ovim periodima imamo osećaj kao da se sve okrenulo naopačke. Stavri kopje smo planirali i zacrtali u svojoj glavi mogu se okrenuti u potpuno drugačijem smeru. U 2023. biće četiri perioda kada možete kriviti ovu malu i okretnu planetu za sve svoje nevolje.

Kada nas sve očekuje retrogradni Merkur u 2023. godini:

  • Od 29. decembra 2022. do 18. januara 2023. u znaku Jarca - ulazimo u novu godinu sa retrogradnim Merkurom, što od nas očekueje samodisciplinu, čvrstinu i spremnost da se bez panike nosite sa teškim situacijama. Budite uporni i ne dajte se na provokacije - mogu vam se ponuditi laka rešenja za probleme koji se mogu pretvoriti u još veće nevolje.
  • 21. april – 14. maj u zemljanom znaku Bika - Retrogradni Merkur u proleće će biti obeležen znakom Bika. Oni koji su rođeni pod ovim sazvežđem u ovom periodu treba da budu posebno oprezni sa novcem i da ne troše nepotrebno prenaglo. Takođe, važno je da budete pažljivi u romantičnim vezama, pa napravite balasn između uma i srca, nemojte pustiti da vas isključivo impulsivne emocije vode.
  • 23. avgust – 15. septembar u zemljanom znaku Device - Kraj leta i početak jeseni obeležiće retrogradni Merkur u Devici. Važno je da budete dosledni svojim ciljevima i pažljivo presaberemo misli. Pažljivo pogledajte detalje i posvetite vreme malim stvarima. Razmotrite svaki korak kako vam planovi ne bi propali.
  • 13. decembar 2023 – 1. januar 2024. u vatrenom znaku Strelca - Pošto 2023. godina počinje sa retrogradnim Merkurom, isto tako se i završava. Prvo će se planeta komunikacije kretati kroz Strelca, a zatim kroz Jarca. Važno je da budete efikasni, ali i da se ne opteretite poslom. Potrebni su vam i zabava i odmor kako biste napunili baterije i krenuli u nove pobede.

2. Retrogradna Venera – od 23. jula do 4. septembra 2023. godine

Venera, planeta ljubavi i lepote nije često retrogradna, ona kreće unazad otprilike jenom u godinu i po. Ali u ovom stanju ostaje četrdeset dana, što će se posebno odraziti na ljubav i novac. Pošto Venera favorizuje romantične i finansijske poslove, njen retrogradni tok može da ometa uspeh u ovoj oblasti. Važno je da budete fokusirani na rešenja i izbegnete iluziju. Možete izbeći sve izazove, ako napravite dobru strategiju i aktivirate se.

3. Konjukcija Jupitera i Venere - od 25. februara do 8. marta

Pozitivan aspekt koji donosi divan spoj dve magične i srećne planete. Jupiter simbolizuje veliku radost, a Venera je ljubav "koja kuca na vrata". Kada su Jupiter i Venera u paru, očekujte optimistične vesti i pozitivne pomake u svim oblastima života.

4. Mars u opoziciji sa Plutonom

Opozicija ovih planeta će se desiti u maju. Astrolozi tumače borbu dve ratoborne planete tako što je sada važno da se podsetimo lekcija koje smo naučili u prošlosti. Sve što svako može da uradi na svom nivou je da teži ka svesti i prosperitetu, a da nikome ne nanese štetu.

5. Prelazak Jupitera iz Ovna u Bika 16. maja

Planeta blagostanja i osnaživanja će se kretati u znaku Ovna, snažnog i vatrenog znaka. Zatim Jupiter prelazi u Bika, što predstavlja konekciju blagostanja i prosperiteta. Aspekt je povoljan za popravljanje finansijske situacije, materijalno bogatstvo, razvoj karijere i sklapanje ozbiljnih romantičnih poznanstava. U ovom periodu je važno da obratite pažnju na ishranu u ne preterujete sa konzumiranjem kaloričnih namirnica.

6. Saturn u Ribama

Da li ste znali da se Saturn kreće najsporije od svih? Tako će prvi put posle dve i po godine promeniti znak, pa će od 7. marta ući u sazvežđe Riba. Saturn u ovom položaju može otkriti sve tajne. Mnoge stvari mogu isplivati na površinu, a iako je istina ponekad teška, ona može da bude i lekovita i da pojača svest o nečemu.

7. Četiri pomračenja u 2023. godini

  • Pomračenje Sunca u Ovnu – 20. april - Moguće je da ćete biti impulsivni, ali ako iskroistite znanje, budete informisani i otvoreni, stvari se mogu poboljšati.
  • Pomračenje Meseca u Škorpiji - 5. maja - Sve tajno tokom ovog perioda biće aktivno i izlazi na videlo. Najverovatnije će vas preplaviti najpomešana osećanja i bezrazložna čežnja. Slušajte svoju intuiciju, ali joj nemojte potpuno verovati. Možda će vam ona reći da ograničite komunikaciju sa nepouzdanim partnerom koji se samo igra vašim osećanjima. Čuvajte se manipulativnihtaktika i budite pažljiviji i nežniji prema sebi.
  • Pomračenje Sunca u Vagi – 14. oktobar - Pokušajte da se ne zaglavite u životnim dilemama i opustite se što je više moguće. Banalni odmor ili lagano dovođenje kuće i posla u red, pomoći će da dođete u ravnotežu. Sve je na svom mestu!
  • Pomračenje Meseca u Biku – 28. oktobar - Slušajte svoju intuiciju i unutrašnji glas. Venera u znaku Bika, favorizovaće vas i u ljubavnim i u finansijskim poslovima – ako budete delovali po pozivu svog srca i obratite pažnju na znakove koje će vaša podsvest slati. Odličan trenutak za sport, spa tretmane i nove ljubavi.

Izvor: Sensa