Nakon perioda nesigurnosti i nestabilnosti, druga polovina novembra vreme je kada su naši ciljevi i akcije mnogo jasniji i spremni za realizaciju, piše astrološkinja SenkaLjubić.

1. Toplo-hladno

Strastvena, ali tajnovita Venera u Škorpiji 5. novembra je pod visokim naponom Urana. Burne provale osećanja, iznenadni prekidi ljubavnih ili poslovnih veza, uzbudljiva društvena zbivanja obeležiće dan. Neoprezna srca može iznenaditi iznenadni pogodak Amorove strelice. Ali već dva dana kasnije, 7. novembra, iz usijanog raspoloženja dolazi naglo zahlađenje: Venera u kvadratu sa Saturnom postaje distancirana i ozbiljna. Nesporazumi se pokušavaju pokrpati i stvari vratiti na staro, ali to baš i ne ide glatko. Ostanimo mirni, pribrani i strpljivi, uz unutrašnji glas koji nam govori da se sve to događa za naše najveće dobro.

2. Slatki spas

Pun Mesec u Biku 8. novembra uz pomračenjeMeseca s jedne nam strane skreće pažnju na ono što bismo trebali pojednostaviti, učvrstiti ili ulepšati. Ali uz pomračenja izranjaju i duboki osećaji koji nas čine previše osetljivim. Neprijatne teme ne mogu se trajno izbegavati pa je bolje da im se što pre posvetimo. Jedna od njih je i novac. Znate li uopšte koliko trošite? Sada možete da napravite red i ravnotežu između prihoda i rashoda. Ako ste u plusu, ugodite svojim željama. Ako ste u minusu… hm… uvek postoji čokolada.

3. Osećajne pustolovine

Venera 16. novembra, a Merkur 17. ulazi u znak Strelca kao prethodnica Suncu. Lične odnose preplaviće vedrina i otvoriće srca izazovima. Spremno se odazivamo osećajnim pustolovinama. Darežljivi smo i ne koče nas granice onoga što sami volimo ili ne volimo. Prozori uma širom se otvaraju daljinama koje mame. Svoje mišljenje smatramo posebno važnim, prenosimo ga s humorom. Reči su optimistične, obećanja velika, uglavnom bez pokrića. Ako poneseni optimizmom zanemarimo glas razuma i previdimo pojedinosti, mogli bismo se naći u neprijatnim situacijama.

4. Strpljen-spašen!

Celog novembra Mars se kreće retrogradno pa je najbolje neko vreme povući se u sebe, preispitati svoje ciljeve i način kako ih ostvarujemo. Mars 19. novembra u napetom je odnosu s Neptunom donosi nesigurnost i neodlučnost. Najbolje je mirovati i delovati vrlo oprezno, barem do 28. novembra. Tada Mars i Saturn prijateljski pregovaraju. Samodisciplina će obuzdati sebičnost i ojačati osećaj ponosa i časti. Nestrpljivost i samokontrola pronalaze pravu meru u promišljenom planiranju akcije. Trenutak je da donesemo važnu odluku i da obavimo neprijatne obaveze. U ovom se razdoblju rešavaju glatko i delotvorno.

5. Vera u budućnost

Sunce ulazi u znak Strelca 22. novembra u 9 i 22 časa. Vatrena energija Strelca obasjava nas optimizmom. U sebi otkrivamo žilavu veru u budućnost. Manje nas zaokupljaju dosadne obaveze svakodnevice, a sve više vizija života kakav bismo želeli da živimo. Primećujemo da nam mnoge od naših navika, odnosa i želja više nemaju smisla, spremni smo na promenu. Vreme je da planiramo i postavljamo visoke ciljeve. Vizualizujemo svoje želje, to je prvi korak na putu prema ostvarenju.

6. Početak puta

Sunce je samo dan pre probudilo energiju Strelca, a već 23. novembra mlad Mesec u Strelcu pojačava energiju i budi u nama nemir. Želimo da pobegnemo, da otputujemo, pronađemo nove i slobodnije svetove bilo da nas oni čekaju u stvarnosti ili u predelima duha, mašte ili srca. Postajemo tragači za životnim istinama. Mlad Mesec nas nadahnjuje da mudrujemo o svemu što nam daje volju za životom. Jupiter, vladar Strelca, je u Ribama i istog dana kreće direktno. Snaži nas dubokim poverenjem u život, pojačava glas intuicije, a tihom će subverzijom nametnuti nove ideje i širiti ih preko svih granica.

Izvor: Sensa/Astrolog Senka Ljubić