Pun Mesec u Blizancima će zasijati ovog četvrtka, 8. decembra u 5 časova i 8 minuta. Reč je o emotivno burnoj energiji jer će u priču biti uključen retrogradni Mars, koji će biti na istom, 16' stepenu Blizanaca, kao i pun Mesec. Važno mesto će biti komunikacija. Šta mislimo, šta govorimo, kako prenosimo svoje misli drugima i da li je druga strana razumela šta želimo da kažemo? Da li se istina izgubila u "prevodu"? Pitajte, tražite pojašnjenje ako vam nešto nije jasno.

Moguća je i ljutnja, nestrpljivost, impulsivnost. Želimo sve odmah i sada, ne trpimo neizvesnost i odlaganje. Ali što nasilnije tražimo odgovore, to se više uključujemo u problem i podižemo tenziju. Smirite se. Čekajte. Vreme će pokazati.

Takođe je dobro videti šta se dešava u našem neposrednom okruženju. Važni su odnosi sa bliskim rođacima, komšijama, kao i sve što se tiče saobraćaja, kretanja, putovanja, protoka informacija, obrazovanja. Budite pažljiviji sa mobilnim telefonom, ključevima, pazite kome verujete kada su u pitanju ljudi koje upoznajete preko društvenih mreža.

Pročitajte poruke koje dobijate između redova. Obratite pažnju na disajne puteve, ramena, ruke, noge. Postoji važan sastanak ili razgovor koji baca novo svetlo na neke nedovršene situacije iz prošlosti. Možda ćete biti iznenađeni neočekivanim susretom sa osobom koju dugo niste videli.

Ako osećate želju da nasilno reagujete na ono što dolazi od drugih, zastanite na trenutak. Udahnite. Ponekad je mudrije ćutati ili odgovoriti sa zakašnjenjem.

Sunce u Strelcu traži istinu i razvija se šireći svoje vidike i poglede na svet. S druge strane, tu su Mesec i Mars u Blizancima, koji ne vide širu sliku, već činjenice i reaguju defanzivno na sve što bi moglo da ih ugrozi. Poenta je da otvorenog uma gledate na događaje i informacije koje će vam stići u narednim nedeljama.

Ako vas nešto ljuti, moguće je da u vama postoji neka neravnoteža u odnosu na ono što je izazvalo bes u vama. Uvek možemo upreti prstom u drugu osobu i okriviti je za ono što je rekla ili uradila. Ali nema napretka i nema promene. Ostajemo u istom začaranom krugu. Ako se usudimo da sagledamo širu sliku tako da se zapitamo šta je tu za mene i šta mogu da promenim da bih promenio postojeće okolnosti, počinje proces razvoja i otvaraju se nove mogućnosti.

Ako nastavite da koračate istim putem, očekujte iste rezultate. Ne predajte se krivici. Ne ulažite energiju u očekivanja. Ne očekujte sastanak ili poziv koji vas dugoročno neće usrećiti. Recite šta vam je važno, ali mirno, bez pozivanja na sukob – ne treba vam energetska devastacija.

Merkur, kao vladar ovog punog Meseca, pomaže vam da se ponašate zrelo i odmereno u naizgled haotičnim situacijama i da izvučete nešto za sebe koje će imati dugoročnu vrednost. Ovaj punMesec će doneti uzbudljiva iskustva u živote Strelca, Blizanaca, Devica i Riba, ali svi ćemo to osetiti.

Astrolog Julijana Oremović