Kako se bliži kraj 2022. godine, moramo da se pripremimo za četvrti i poslednji retrogradniMerkur u ovoj godini. Ova moćna planeta komunikacije počeće da se kreće retrogradno od 29. decembra do 18. januara 2023. godine. Moguća su kašnjenja, kvarovi, eksplozije, odlaganja, sukobi... Retrogradni Merkur će biti u znaku Jarca i posebno će uticati na komunikaciju, pa je moguće da će neke poruke i informacije biti pogrešno prenešene, ili ćete otežano pronaći zajednički jezik sa nekim ljudima. Iskoristite ovaj period da zaronite u sebe i zapitajte se šta možete promeniti i preokrenuti u svom životu. Razbistrite svoje misli i srce, odlučite šta ostavljate iza sebe u 2022. godini, a sa čim ulazite u 2023.

Saznajte kako će retrogradni Merkur od 29. decembra do 18. januara uticati na vaš horoskopski znak:

Ovan (21. mart – 19. april) - Ovan treba da bude svestan problema u komunikaciji koji nastaju na poslu, jer uvek male greške koje eksplodiraju u nešto veliko. Pored toga, predviđa se da će Ovan prekinuti mnogo neželjenih veza kako bi zaštitio svoje srce, što će pomoći na duge staze.

Bik (20. april – 20. maj) - Ovaj zemljani znak će se suočiti sa velikim problemima u oblasti tehnologije. Oni koji rade u ovoj oblasti će patiti zbog nestabilnih internet veza, problema sa e-poštom, gubitkom nesačuvanih podataka i drugih problema vezanih za tehnologiju. Savetuje im se da budu posebno oprezni i pregledaju svaku poslovnu poštu pre nego što pošalju šefovima i saradnicima.

Blizanci (21. maj – 20. jun) - Ovaj vazdušni znak je poznat po svojim komunikacijskim veštinama, a Merkur vlada komunikacijom. Ova retrogradnost pogodiće Blizance na emotivnom nivou. Međutim, dobra vest je da će omogućiti da stare rane zarastu.

Rak (21. jun – 22. jul) - Ovaj emocionalni vodeni znak treba da privuče samo dobru energiju i praktikuje ljubav prema sebi. Možda postoje problemi u vezi sa tehnologijom zbog kojih bi njihov rad mogao biti zaustavljen. Možda će doći i do tačke u kojoj će morati žestoko da postave granice u vezi, čak i među voljenim osobama. Najbolje je da u ovom periodu ne ulažete ni u šta novčano.

Lav (23. jul – 22. avgust) - Stalno narušavanje planova može izazvati stres za Lava. Konfuzija i kašnjenja će postati uobičajeni. Planovi putovanja će se poremetiti i troškovi će se zbrajati bez posebnog razloga. Ovaj vatreni znak treba da vodi računa o svom zdravlju tokom ovog vremena.

Devica (23. avgust – 22. septembar) - Ovaj zemljani znak je perfekcionista. Stoga su nepotrebna kašnjenja i gubitak kontrole nad ličnim i profesionalnim životom najveća ljutnja. Ključ za preživljavanje ove retrogradne faze je da sedite čvrsto, budete otvoreni za sugestije i na kraju ostanete mirni dok oluja ne prođe.