Dnevni horoskop za 5. april 2023. godine!

Danas je Mesec u znaku Vage i pravi trigon sa Plutonom koji je u znaku Vodolije. Ova postavka utiče na buđenje osećanja i želju da iskusimo avanture, akciju i otkrivanje novih mesta i iskustava. Odličan je trenutak da odbacimo sve što nam više ne koristimo u kući.

Kasnije tokom jutra, Mesec će ući u kvadrat sa Marsom u Raku i ovo je trenutak u kome moramo bitii obazriviji, jer ovaj aspekt može uticati na povišen nivo uzbuđenja, brzopletost i sklonost ka raspravama. Moguće je bespotrebno trošenje novca, potiskivanje emocija i brze promene raspoloženja.

Posle podne Merkur u Biku ulazi u sekstil sa Saturnom koji je u Ribama i osetićemo porast koncentracije, fokusa i posvećenosti zadacima koji su pred nama. Ovaj aspekt nam omogućava da budemo metodični, vredni i vođeni ispravnom logikom.

Ovan
Danas vam neće pomoći nikakvo odobravanje koje dolazi spolja, jer vaša sumnja u sebe je previše snažna. Moraćete sami da se oslobodite okova upitanosti. Pozabavite se starim i neisceljenim ranama koje su uzrokovale da se i sada osećate nesigurno i da vam nedostaje samopouzdanja. Povratite svoju moć i veru u sebe. Ovo nije stvar koja se reševa za jedan dan – budite uporni!

Bik
Lako je uvek okriviri druge i dati im ulogu negativca u vašoj priči. Ipak, došlo je vreme da pogledate ka unutra i preispitate svoje mračne delove i senku. Na koje sve načine ste vi toksični za druge? Rad na sebi je jedini način da poboljšate svoje okolnosti.

Blizanci
Za vas dragi Blizanci stvari danas zaista jesu dobre kao što izgledaju. Dugo vam je trebalo da dođete do ove tačke i imate želju da vrištite od sreće na sav glas. Ipak, dobro je da se oduprete toj potrebi i igrate ulogu misterioznog i povučenog umetnika. Ne moraju ni svi da znaju da u vašoj bašti napokon cveta cveće.

Rak
Danas je jedan od onih dana kada osećate da ste u skladu sa vibracijom univerzuma. Osećate da ste podržani i baš zbog toga nemojte rasipati energiju u sumnje. Ono što vi tražite, traži vas! Uključujući i ljubav. Zato budite danas otvoreni, ranjivi i prelepi. Izrazite ono što vam je u srcu bez straha kako će to svet oko vas doživeti. Ponekada je dobro reći onako kako jeste!

Lav
Mi smo ono što sebi govorimo i ponavljamo. Ako sebi stalno govorimo da nam nešto nedostaje onda ćemo se večito i vrteti u krugu oskudice. A priča o izobilju će nas povezati sa božanskim tokovima. I zato, danas pažljivo birate vibraciju – birajte je svesno dok prepoznajete svoju ulogu kreatora svoje sudbine.

Devica
Iako vam je možda teško da poverujete, Univerzum vas zaista podržava. Najbolje vreme vas tek čeka. Dozvolite sebi da se povežete sa bezuslovnom ljubavlju i da se otvorite za ono što vam je oduvek i pripadalo.

Vaga
Ima dana kada vam se čini da se davite u okeanima tuge. Ima dana kada sreća vibrira u vašoj svakoj ćeliji i radost je najprirodnije stanje vašeg duha. I to je uredu – ostanite uvek široki i otvoreni za obe stvari, a uskoro u vaš život stiže i ljubav koju priželjkujete i zaslužujete.

Škorpija
Imajte danas jednu stvar na umu – ponekada je stvarno u redu da ostanete kod kuće, ušuškani u svojoj pidžami. Danas je dan za brigu o sebi. Ipak, pozivi će pljuštati sa svih strana a vaš zadatak je da budete razboriti i procenite koji je najbolji način da se energizujete.

Strelac
Od početka godine vas je zaista gađalo 50 nijansi karme i nije bilo lako. Ali danas je dan da se prisetite svoje vizije i ponovo krenete ka svojim snovima. Razbijte svoj veliki cilj na manje i krenite u akciju. U redu je ako nemate baš posložen ceo plan akcije. Retko ko ima. Naprvite prvi korak i Univerzum će vas podržati.

Jarac
Danas ste spremnni da transformišete sve ustaljene obrasce razmišljanja i stara uverenja. Danas ste spremni da okrenete leđa onome šta drugi očekuju od vas i krenete u ostavarivanje svojih najviših potencijala.

Vodolija
Imaćete želju i nagon da potrpate stvari u ranac i pobegnete daleko od svega. Ali poricanje vam neće doneti ništa korisno. Odaberite danas da ostanete – poslušajte srce bez uplitanja intelekta. To ne znači da će sve odjednom biti savršeno ali ponekada se isplati rizikovati.

Ribe
Svi mi imamo predstavu kako bi ljubav trebalo da izgleda. Ipak taj ideal nas često sprečava da istražimo mogućnosti ili ono što bismo mogli da kreiramo sa nekim. Da li se trenutno i vi držite neke fantazije o tome kako bi realnost trebalo da izgleda koja vam ne dozvoljava da istražite ono što vam je ispred nosa. Dajte sebi dozvolu da istražite ono što je oko vas!