April će biti mesec razuma, analize, promišljanja i ponekad čak i komplikacija, ali pre svega prepoznavanja podsvesnih i naučenih obrazaca straha i ograničenja. Ulazimo u vreme povezanosti sa prirodom, precima i svetom.

Lični i duhovni rast

Cela godina i ceo život je, naravno, posvećen radu na sebi. Lični i duhovni rast će tokokm aprila biti još više u prvom planu, hteli mi to ili ne. U februaru smo otvorili vrata emocionalnim ranama iz prošlosti, pa su naše reakcije ponekad bile intenzivne i snažne. April donosi energiju razumevanja impulsa koji ponekad dominiraju nama. Dakle, možemo očekivati situacije u kojima ćemo prebrzo ili bez razloga da posumnjamo u sebe, poželećemoda napravimo korak unazad, malo razmislimo i očekivano je da ćemo tražiti izgovore zašto nešto ne možemo da učinimo, umesto rešenja kako da idemo napred.

Podsvest je na delu

Mnoge misli, reakcije, mišljenja možda isprva nemaju smisla. Samo budite posmatrač buke u umu. Neka misli teku, bujaju i razvijaju se. Tek kada sebi to dopustimo, možemo zaista da dođemo do dubine, odnosno do one izvorne misli, izvorne situacije, izvornog događaja, gde je nastao misaoni obrazac po kojem delujemo. Naravno, nećemo ceo april da sedimo prekrštenih ruku i samo posmatramo svoje misli koje tulumare do jutarnjih sati.

Čarobno ili najvažnije pitanje meseca je ZAŠTO?

Zašto to misliš?
Zašto se tako osećaš?
Zašto želiš ovo?
Zašto ne želiš nešto (više)?

Rad na sebi nikad ne završava

Mnogi od vas mi kažu da vam je dosta otvaranja rana, obrade starih obrazaca i tako dalje. "Hoće li ovo ikada završiti?" često je pitanje. Ono što primećujem je da ste vrlo strogi prema sebi. Kad stvari ne idu kako treba, lako je naljutiti se na sebe. Nemojte upasti u zamku unutrašnjeg kritičara koji kaže da bi već nešto trebalo da znate, da učite brže i tako dalje. Dovoljno ste dobri i napredujete. To bi trebalo da bude i vodič za april: "Dovoljno sam dobar, rastem i unapređujem se svakog trenutka".
April donosi mirniju i introspektivniju energiju usmerenu na prirodu. Lakše ćemo razmišljati, trezvenije prosuđivati i donositi odluke. Tu energiju i podršku koristimo kako bismo opisali situaciju u kojoj se nalazimo i šta bismo želeli da poboljšamo. Nema potrebe za dramom i trkom, zar ne? Opišite svoja osećanja, želje, ciljeve, izazove. Samo ih opišite. Svi još uvek učimo. Budimo svesni da još niko ne zna sve. Pa zašto bi vi trebalo sve da znate?

April će biti mesec novih spoznaja i dubokih uvida

Donosi nam mogućnost razumevanja naše prošlosti, koncepta društva u kome živimo, načina na koji su naši preci – uključujući i naše roditelje – funkcionisali, a posledično i načina na koji su komunicirali sa nama dok smo odrastali. Maj donosi malo buntovniju energiju kada biste mogli impulsivno da reagujete (pomalo tinejdžerski), zato nemojte dopustiti da vam energija koju donosi april promakne.

Izvor: Sensa.si/ Lili Sorum, numerološkinja