U narednom periodu nas očekuju uzbudljiva dešavanja: Merkur je retrogradanšto može da uzrokuje nesporazume u komunikaciji dok Pluton postaje retrogradan od 1. maja i pomera se ka znaku Jarca u koji će ući 11. juna. Pluton simbolizuje kolektivne teme i ovaj njegov retrogradni hod nam daje malo prostora da se pripremimo za velike kolektivne promene. Treba da razmišljamo o načinima koji su nam na raspolaganju da potpuno promenimo pravac i kreiramo za sebe nov posao, čak i profesiju. Važno je i da budemo u korak sa tehnologijom koj se sve brže razvija.

Pomračenje punog Meseca u znaku Škorpije nas očekuje 5. maja - intenzivno i transformativno iskustvo koje će biti uvod u prijatnu i senzualnu energiju Venere u Raku koja će se osloboditi dva dana kasnije. Osetićemo potrebu da produbimo svoje odnose, bićemo brižniji, osetljiviji i saosećajniji.

I pred kraj ove sezone Bika, mlad Mesec će ući njegovo polje 19. maja. Ovaj period treba posebno da iskoristimo budući da će Mesec biti u sekstilu sa Marsom u Raku što je odličan aspekt za manifestovanje izobilja i kreativnost.

Kako da iskoristimo energiju Bika?

Ključ uspeha u narednih nekoliko nedelja je u usporavanju s obzirom da je Merkur retrogradan u kombinaciji sa inače temeljitim i sporijim Bikom. Uvek imajte na umu onu mudrost da sporo i sugurno dobija trku.
Iskoristite perod i energiju Bika da uživate u laganim meditacijama, prirosi, lepoti oko vas. Osvestite lepotu trenutka, trudite se da budete u sadašnjosti i da kreirate što više lakoće i prijatnosti. Kroz proces usporavanja ojačajte svoju sposobnost da proširite svoju pažnju i svakodnevno praktikujete mindfulness.
Iako će nas možda s vremena na vreme tranziti koji će se dešavati podstaći da što pre nešto završimo, uradimo i dostignemo treba da zapamtimo da je energija Bika najpotentnija kada joj dozvolimo da nas uvede u smirenost, stabilnos, regleksiju i centriranost.

Izvor: Sensa