Ulazak Marsa u znak Lava, 20. maja je popraćen izazovnim aspektima Jupitera i Plutona, pa će na dnevni red doći jedna tema koju bi trebalo da rešimo kako bismo bili opušteniji tokom njegovog prolaska kroz znak Lava koji će trajati do 10. jula.

Teme ovog Marsa su ljubav, sposobnost uživanja u životu, strast koja nas budi i pokreće na delovanje, odnos sa decom i društveni život.
Sada srce preuzima aktivnu ulogu u našem životu. Vreme je da se posvetimo onima koje volimo, ali i aktivnostima koji nam pružaju osećaj punokrvnosti vlastitog života.

Treba nam više pažnje, a kada je ne dobijemo osećamo se ljuto i odbačeno. Ekspresivnije izražavamo doživljaje i osećanja, a nekada se i žestoko naljutimo jer ne trpimo da iko narušava naš autoritet. Taština, preterani ponos i ego mogu da bud problem, posebno ako im se prepuste da vode igru.

Budući da će se Marsu u junu pridružiti i Venera, pred nama je mesec strasti i ljubavnog vatrometa. Neki će se zaljubiti, neki uživati u zavođenju ili doživeti romansu koja će ih probuditi.
Takmičimo se za centralno mesto u nečijem životu kako bi bili priznati. Jača strah od kritike, napuštanja i poniženja.

Velikodušnost, ali i prepotentnost i preterano hvalisanje takođe je nešto na šta bi mogli da naiđemo u nedeljama pred nama.

Dobro bi bilo i da obratimo više pažnje na zdravlje – posebno na srce, pritisak i kardiovaskularni sistem.

I na kraju da se vratimo na početak. Obratite pažnju na dane uoči vikenda, kao i tokom vikenda. Aspekti sa Plutonom i Jupiterom izvor su napetosti, svađe i preterivanja. Zato samo polako i promišljeno.

Izvor: Julijana Oremović (julijanaoremovic.com)