Vladavina Blizanaca traje od 21. maja do 21. juna, a kako je taj horoskopski znak povezan sa elementom vazduha i planetom Merkurom, bićemo najviše fokusirani na naš um. Naše misli mogu da budu moćnije, ali i iscrpljujuće. Možemo da osetimo češće trenutke jasnoće ili čak aha trenutke. Isto tako, možemo previše da razmišljamo, brinemo i budemo samokritični. Blizanci su takođe vrlo društveni, podstiču nas da izađemo i družimo se sa drugima, komuniciramo i delimo svoje priče, piše foreverconscious.com. Evo što svakom horoskopskom znaku donosi njihova sezona...

Ovan
Ubrzo nakon što Sunce pređe u Blizance, osetićete kako bistrije razmišljate i kako ste mudriji. Ako postoji problem koji treba da rešite ili nešto na šta tražite odgovore, najpovoljniji dani za to će biti 28. i 29. maj. Pun Mesec u Strelcu 3. juna nosi optimističnu energiju, ali bi takođe mogao da probudi napetost. Šta god iskrsne, pokušajte problemu da pristupite filozofski. Vidite možete li da proširite svoje vidike. Promena perspektive je često nužna za napredak. Pod ovim punim Mesecom možete osetiti i želju za putovanjem. Ako ste hteli da pobegnete na odmor, ovaj pun Mesec savršeno je vreme za to. Datuma 5. juna Venera će ući u Lava; ovo je značajno jer će Venera biti retrogradna u Lavu od 23. jula. Obratite pažnju na sve teme koje se odnose na ljubav, romantiku ili novac. Retrogradna Venera uvek je vreme otvaranja i širenja srca i često može aktivirati rane iz prošlosti koje je potrebno isceliti. Ako primetite bilo kakve izazovne događaje koji se pojavljuju početkom juna, znajte da će uslediti više jasnoće i isceljenja. Mladi Mesec u Blizancima 17. juna može vam doneti novi projekat na sto ili ćete otkriti da postojeći projekt iznenada dobija novi zamah. Postoji jaka motivišuća sila pod ovim mladim Mesecom, iskoristite je. Saturn je trenutno na malo izazovnom mestu u vašoj karti. Zbog toga se osećate izolovanije nego inače. Uzmite malo vremena kako biste se prisetili prošlosti i razmislili o sledećim koracima.

Bik
Kad god je Sunce u vašem znaku, možete se osećati uzdignuto i podržano da budete više autentični, sjajno je ako ste to uspeli da osetite tokom svoje vladavine. Ako ne, ne brinite, jer će pun Mesec u Strelcu 3. juna biti još jedna prilika da izrazite svoje istinsko autentično ja. Iz ovog punog Meseca teče neka lagana energija, ali nemojte se iznenaditi ako se suočite sa nekim senkama ili uklonite neke slojeve kako biste otkrili dublju istinu. Ovo će biti snažan pun Mesec za vas. Venera, vaša vladajuća planeta, preći će u Lava 5. juna. Ovo je značajno jer će Venera takođe biti retrogradna od 23. jula u Lavu, sve do septembra. Kako je Venera vaš vladar, uvek ćete biti osetljiviji na njena retrogradna kretanja. Posmatrajte šta se događa oko vremena kada Venera prvi put uđe u Lava. Šta god da se odvija tokom ovog perioda, posebno oko pitanja ljubavi ili novca, daće vam uvid u događanja tokom retrogradne faze. Saturn je početkom ove godine ušao u Ribe, tako da je ovo prva retrogradnost koju smo doživeli u ovom ciklusu. Retrogradni Saturn može od nasda zahteva da se vratimo i ponovimo neke lekcije i proverimo da li smo uradili domaći zadatak. Možda ćemo primetiti da se stvari za koje smo mislili da smo rešili opet vraćaju na površinu. Uz retrogradnog Saturna i mladi Mesec 17. juna, možda ćete morati više da pripazite kome verujete i sa kim se družite. Društvo koje imate može da ima veliki uticaj na vaš život i osećaj vlastite vrednosti i motivacije, pa imajte to na umu.

Blizanci
Srećan rođendan, Blizanci! Prisetite se gde ste bili u ovo doba prošle godine; sigurno ste doživeli puno rasta, razvoja i pozitivnog napretka. Ako se osećate pomalo nezadovoljnima gde ste stigli, ne brinite, jer vaša rođendanska sezona nosi prekrasne stvari! Dani 28. i 29. maj, posebno su pozitivni - ako postoji nešto što želite da naučite, ovo je sjajno vreme za početak jer će vam učenje lako ići. Dana 3. juna, pod punim Mesecom u znaku Strelca, mogli biste da se nađete na putovanju sa voljenom osobom ili možda planirate putovanje na neko zabavno mesto sa prijateljima. Takođe, može vam se ukazati neverovatna prilika za posao, koja će vam omogućiti putovanje kao deo vašeg poslovnog zadatka. Čini se da su putovanja na vidiku, a ako se ukaže prilika, treba da je iskoristite! Ovaj pun Mesec takođe može označiti kulminaciju projekta na kome ste radili. Čini se da je vreme da ga otpustite i pređete na nove stvari. Nove stvari će biti u fokusu pod vašim mladim Mesecom! Mladi Mesec u Blizancima aktivira se 17. juna, istog dana kada Saturn postaje retrogradan. Ovo će biti snažan mlad Mesec za nove početke i postavljanje namera, ali nosi i malo težine za vas. Retrogradni Saturn može na videlo da iznese stvari iz vaše prošlosti, podtičući vas da se sa nečim pozabavite jednom zauvek.

Rak
Blizanci su vrlo društven znak, ali vi se u tokom njihove vladavine možete osećati baš suprotno i poželeti samoću. Dana 11. juna Pluton će se vratiti u Jarca. Dok je u Jarcu, Pluton je transformisao vaše odnose, pomažući vam da stvorite dublje i značajnije veze sa onima oko vas. Sa Plutonom koji se vraća u Jarca do kraja godine, mogli biste da primetite povratak fokusa na vaše odnose. Ne brinite, čini se da je najveći deo posla već obavljen, Pluton vam samo pomaže da raščistite paučinu i pogurate sve promene i transformacije koje još treba da se dogode. Plutonov rad je suptilan, pa je ovo nešto što ćete više osetiti na podsvesnom ili unutrašnjem nivou. Pun Mesec u znaku Strelca 3. juna može da pokrene sećanja iz prošlosti. Kada pun Mesec dosegne svoj vrhunac 3. juna, trebalo bi da osetite olakšanje i spremnost za zabavu. Vrlo ste osetljivi na Mesečev rast i opadanje, pa nakon što pun Mesec prođe, potrudite se da uradite nešto samo iz zabave. Nakon punog Meseca, 17. juna sledi mladi Mesec u Blizancima. Istog dana Saturn postaje retrogradan. Još jednom, možda ćete se osećati pozvanima da uđete unutra ili provedete vreme sami. Međutim, ovo je vrlo kreativan period. Uživajte u vlastitom društvu i vidite koje će se ideje pojaviti. Možda ćete osetiti želju za pisanjem, vođenjem dnevnika ili crtanjem, a to bi moglo da deluje vrlo terapeutski za vas. Retrogradni Saturn biće u fantastičnoj poziciji da vam pomogne sa svim ciljevima u karijeri. Ako ste želeli da prilagodite svoju karijeru ili možda započnete iznova negde drugo, kombinacija kreativne energije mladog Meseca i marljive/motivišuće energije Saturna je moćna kombinacija!

Lav
Pun Mesec u znaku Strelca 3. juna mogao bi da vas povede na putovanje zbog posla ili projekta koji vam je važan. Možda ćete se povezati sa ljudima iz drugog dela sveta. Puno je energije podrške na vašoj strani kada je u pitanju rast vaših snova i ciljeva, zato iskoristite tu energiju. Pun Mesec u Strelcu takođe može da poremeti stvari oko vašeg zdravlja, a tu će postavljanje granica biti važno. Na kraju dana, šta vam je uistinu važno? Lako je zaneti se uspehom i slavom ili potrebama drugih, ali u vašoj srži, šta je važno? To će biti snažno pitanje koje sebi morate da postavite, pogotovo ako primetite da zdravstvene stvari izbijaju na površinu. Ovo je takođe dobra prilika za vas da odvojite vreme za odmor i napunite baterije. Od 5. do 6. juna u vaš znak ulazi Venera koja donosi energiju zadovoljstva, romantike i igre! Venera takođe može da donese obilje energije. Venera će biti važna planeta za vas, jer će biti retrogradna od 23. jula u vašem znaku. Obratite pažnju na sva ljubavna pitanja koja će biti pokrenuta 5. i 6. juna kada Venera prvi put uđe u Lava, jer to može biti naznaka onoga što će nadolazeća retrogradna Venera pokrenuti u vama. Mlad Mesec u Blizancima koji sledi 17. juna mogao bi da bude izazovan. Čini se da biste mogli da budete povučeni u dva različita smera. Možda osećate da vaše srce želi da ide jednim putem, a vaš um želi drugim. Retrogradni Saturn može da pokrene probleme u vezi sa vašim finansijama. Proverite d ali ste obratili pažnju na sva pravila i propise u vezi sa vašim ulaganjima i pročitajte sitna slova pre pristanka ili potpisivanja bilo kakvog ugovora.