Iskustvo i zrelo životno doba donose broje blagodeti u mnogim poljima života. Svesni smo šta želimo, a šta ne, imamo više znanja, životnih lekcija, ali smo često i bolje povezani sa sobom. Kada je reč o ljubavi, zrela samosvesna žena prošla je kroz određene faze i zna nešto što mlađe od nje mogu da nauče kako bi dobile od emotivneveze ono što žele i sačuvale svoje srce.

Kojih 5 stvari o ljubavi zna samo zrela žena:

1. Telo ne mora da bude savršeno da biste voleli sebe ili da bi neko voleo vas - Zrela žena shvata da ne treba da opterećuje sebe da dovedete svoje telo do ideala. Telo je vaš verni pomoćnik na ovom putu koji se zove život. Umesto da kritikujete sebe za "nesavršenosti", vi ih zavolite. U odraslom dobu shvatate da telo pripada vama, i da ne mora da izgleda tako kako to društvo očekuje, publika na društvenim mrežama ili osoba koja vam se dopada. Budite zahvalni na svom telu i ponašajte se prema njemu sa poštovanjem.

2. Zrele žene znaju da muškarci mogu doći i otići, ali određene prijateljice su tu zauvek - Sa prijateljicama često imamo bliskost koja ne može da se meri odnosom sa partnerom. Jedna od najvećih lekcija jeste da zbog romantične veze zanemarite svoje prijateljstva. Zrela žena zna da su prijateljice koje su sa njom i u dobru, i u zlu, te koje ne sme da zaboravi ni u jednom aspektu života.

3. Bolje je zaljubiti se u dobrog muškarca nego u se voditi samo strastima - U mladosti, naš lidibo češće odlučuje umesto nas, a ne mozak. Kao rezultat, dobijamo prelepu intimnost, ali emocionalni bol. Zrele žene prvenstveno traže zadovoljenje svojih emocionalnih potreba, a sa njima dolazi i do poboljšanja libida.

4. Svađa nije kraj veze - U mladosti su čak i besmislene svađe predstavljale velike probleme, čak i razlog za raskid veze. Sa godinama shvatamo kako da napravimo kompromis, pronađemo rešenje i prevaziđemo neke stvari koje ne ugrožavaju nas i naš odnos. Zrele žene znaju da u vezama ima uspona i padova i da nema potrebe za panikom i patnjom pri svakom neslaganju.

5. Zrele žene mnogo više vole sebe - Istina je da i one mogu ponekad upasti u zamku samokritike, ali imaju više poštovanja prema sebi i ljubavi prema svom biću. Svesne su da je odnos koji imamo sami sa sobom važan i da, ukoliko je pozitivan, može samo da nam donese više radosti i napretka.

Izvor: Sensa