U ponedeljak 13. novembra u 10.27 mlad Mesec će ući u znak Škorpije. Škorpija donosi duboke i složene energije koje će uticati na najmračnije delove naše duše i psihe.

Šta uopšte nije u redu? Šta je ispravno? Koji je pravi put? Ova istraživačka i filozofska pitanja će plesati kroz naše umove kao i mesečeve mene ove godine, vodeći nas na putovanje u lavirint našeg bića.

Mlad Mesec nas poziva da dublje pogledamo i osetimo, i što je najvažnije - da preispitamo. Moramo preispitivati narative koje nam se govore i narative koje pričamo sebi. Sve možemo dovesti u pitanje.

Mlad Mesec u znaku Škorpije želi da mislimo svojom glavom, da shvatimo šta želimo da radimo i kuda želimo da idemo, bez uticaja drugih, društva ili straha od toga šta drugi misle. Niko ne zna šta je bolje za nas od nas samih.

Dakle, ovaj mesec govori o tome da otkrijete svoj put i da budete u sopstvenoj istini. On želi da marširamo u ritmu sopstvenog ritma, bez obzira na melodije koje sviraju drugi. Ali ovo zahteva poverenje; potrebna je hrabrost, ali je potrebno i poznavanje sebe, i iako to može biti doživotno putovanje istraživanja, mlad Mesec u znaku Škorpije je taj koji nam može pomoći da otkrijemo istinitiju i dublju verziju sebe.

Pošto će noćno nebo sada biti najtamnije u celom mesecu, koristite ga kao simbol za putovanje u sebe. Zatvorite oči, duboko udahnite, stavite ruku na srce i zapitajte se – Šta trenutno osećam?

Jednostavna praksa poput ove može vam pomoći da se povežete sa svojim duhom, telom i umom. Ne komplikujte; ne preterujte. Provedite neko vreme povezujući se sa sobom i gledajte kako vaše autentično JA počinje da govori. Gledajte kako vaša unutrašnja mudrostpreuzima sve više i više. 

Uranov potres nas zove na ples

Uran, planeta buđenja i iznenađenja, aktivan je pod ovom plimom i doprinosi energijama koje ćemo osetiti. Kada se osećamo veoma osetljivo, energija Urana ponekad može izazvati osećaj anksioznosti. Stvari mogu izgledati pomalo nestabilne, a naši životi mogu biti skloni promenama i preokretima. Uran može poremetiti status kvo u našim životima kako bi nas podstakao da razmišljamo šire i istražujemo šire ideje. Uran voli da uzdrma one stvari u našim životima koje pokreću određeno buđenje i proširuju naše ideje o životu i svemu u njemu.

Uranova energija takođe favorizuje da izađemo van okvira, pokušamo nešto inovativno i ne budemo tako kruti sa svojim idejama. Odvojite trenutak da pogledate sva jaka uverenja koja možda imate. Kako ih možete okrenuti naopačke, umekšati i učiniti fleksibilnijim i dinamičnijim? Kako možete gledati na stvari na nov način?

Uran ne voli da sledi pravila; njegova energija je nepredvidiva , ali čini stvari zanimljivim. Prigrlite deo ove energije Urana tako što ćete dozvoliti sebi da razmišljate i istražujete. Ne zatvarajte se u ideje drugih. Pozvani ste da podignete veo i pronađete svoju istinu. Pozvani ste da ne ignorišete unutrašnji glas koji čeka da vam se obrati.

Neptun je takođe aktivan pod ovim mladim Mesecom, što sugeriše da se neka vrsta vela može podići i na svetskoj sceni. Možda na videlo izađu nove informacije ili uvidi koji rasvetljavaju višu istinu. Tajne se mogu otkriti, ili možemo otkriti da ono za šta smo verovali da je istina više nije istina.

Naša uverenja, ideje i ono za šta verujemo da su naše autentično ja uvek rastu, evoluiraju, dostižu nova i viša stanja. To je putovanje života. Ono što je istina za nas danas možda neće biti istina za nas sutra.

Zato hajde da nastavimo da radimo najbolje što možemo i da ne osuđujemo sebe ili druge.

Možda će vas zanimati i kojih 5 horoskopskih zankova su često neshvaćeni u društvu.

Sensa

BONUS VIDEO: