Ovo je doba godine koje nam okreće živote naglavačke. Retrogradni Merkur utiče na znakove do 25. aprila 2024. i dovodi do „zabuna, odlaganja i frustracije“. Istovremeno, taj tranzit pokreće duhovne transformacije. Ako ste u znaku ili pak u podzanku u jednom od ova tri znaka, retrogradni Merkur će vam pomoći da izlečite rane iz prošlosti. Jedan od najvažnijih astroloških događaja u 2024. dešava se upravo sada, a efekti se osećaju do kraja meseca.

Rak

Retrogradnost Merkura se dešava u vašem znaku. Pripremite se za najveći test - test strpljenja. Merkur će doneti dramu vašem horoskopskom znaku. Doneće vam napredak u vezi sa svakim projektom, planom ili željama na kojima ste radili u poslednje vreme. Obratite pažnju na signale oko sebe i šta vam oni znače. Analizirajte da li stvari koje vam se sada dešavaju imaju za cilj da vas spreče da ne krenete pogrešnim putem. Sve što je toksično treba da nestane iz vašeg života i da napravi mesto za bolju verziju vaše ličnosti. Prihvatite promenu.

Lav

Retrogradni Merkur naglašava vaš ego. Lečenje nije lak put, dolazi kao trka sa mnogo prepreka. Moguće je da ćete se distancirati od ljudi jer se osećate neshvaćeno. Mogli biste snažno reagovati i na kraju biste mogli zadržati moral onih koji su vam bliski dok ne shvate vaše gledište. To dolazi iz vašeg ponosa, ali duboko u sebi ćete shvatiti da preterujete. Šta možete da uradite? Umesto da dozvolite da ponos preuzme vlast, pristupite situaciji opuštenije. Zapitajte se: vredi li da se uznemiravate ako vas neko ne razume. Distancirajte se, izlečićete dušu

Vodolija

Retrogradnost Merkura dolazi za vas s važnom vešću: morate sačekati i odustati od želje za kontrolom. Doživećete neizvesnost, posebno u pogledu ljubavi ili finansija. Kada se suočite sa energijom Ovna, koja će preovladavati do 25. aprila, bićete van svog elementa. Dobra vest je da će ovo lutanje imati izuzetnu završnicu ako dozvolite da vas ponese talas. Šta možete da uradite? Zapamtite da ste već fantastični. Pratite put vođeni svojim instinktima i oduprite se želji da budete ono što niste.

BONUS VIDEO:

Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih TikTok/anna.halk

Sensa/Z.A.