Afirmacije imaju veliku moć - a ovog proleća mogu da promene svet. U aprilu i maju 2024. dominiraju planete Merkur, za komunikaciju, i Jupiter, za sreću - a to znači da možemo da promenimo svoje sudbine uz pomoć reči. Između 1. i 25. aprila 2024. Merkur je retrogradan u Ovnu, Pluton će započeti retrogradno kretanje 2. maja 2024, a Jupiter će se preseliti iz Bika u Blizance, gde će se zaustaviti 15. maja. Zato se između 15. aprila i 15. maja preporučuje korišćenje afirmacija specifičnih za horoskopske znakove da biste privukli sreću. Postoji afirmacija, rečenica ili mantra za svaki horoskopski znak u proleće 2024, pa da biste imali koristi od ovih važnih tranzita, evo afirmacija za svaki horoskopski znak.

Ovan

„Otvaram se za nove početke i delujem sa velikom hrabrošću u pravcu svojih snova.“ Planete Merkur i Mars vas podržavaju da uspete u onome što zamislite, pa astrolozi preporučuju postavljanje najhrabrijih ciljeva.

Bik

„Negujem strpljenje i napredujem sopstvenim tempom, uzdajući se u sudbinu“. Ovog proleća Jupiter vam osigurava sreću, pa se preporučuje da ne žurite, već da prihvatite darove univerzuma.

Blizanci

„Jasno komuniciram i imam otvoren stav prema promenama.“ Merkur, vaš vladar, imaće retrogradni tranzit 25 dana, a to bi moglo da ometa vaše odnose. Preporučuje se da usvojite mantru koja će vas podsetiti da vam je potrebna veća fleksibilnost u komunikaciji i načinu delovanja.

Rak

„Slušam svoju intuiciju i poštujem potrebu za sigurnošću i udobnošću.“ April i maj pozivaju vas da budete mirniji i štedljiviji. Dajte prioritet odmoru.

Lav

„Izražavam svoju kreativnost i preuzimam ulogu glavnog lika u svojoj priči.“ Zvezde vas pozivaju da naučite da sebe stavite na prvo mesto ovog proleća. Ova mantra će vam pomoći da postanete prioritet u vašem životu.

Devica

„Imam strpljenja i ne gubim se u detaljima.“ Vaša perfekcionistička priroda biće stavljena na iskušenje u naredna dva meseca, zbog čega treba da zapamtite ovu mantru i da je često ponavljate kako ne biste trošili energiju na određene stvari koje vam više štete nego koriste.

Vaga

„Tražim ravnotežu i harmoniju u svim aspektima svog života.“ Možda ćete osetiti potrebu da uradite mnogo stvari za kratko vreme. Preporučuje se da dozirate energiju kako biste imali vremena za opuštanje i unutrašnji razvoj.

Škorpija

„Transformišem prepreke u mogućnosti za lični rast.“ Moguće je suočiti se sa određenim preprekama, posebno u aprilu, a preporučljivo je da se uzdate u svoju snagu da ćete ih savladati i naučiti iz ovih situacija.

Strelac

„Proširujem svoje horizonte i držim svoje srce otvorenim za nove perspektive i avanture.“ U narednom periodu očekuju vas iskustva i putovanja koja će doprineti vašem razvoju.

Jarac

„Optimizam doprinosi osnovi mog uspeha.“ Preporučuje se da usvojite pozitivan stav zahvalnosti za sve dobre stvari koje imate, a stižu u vaš život.

Vodolija

„Pratim svoju viziju i doprinosim promeni sveta.“ Retrogradnost Plutona u vašem znaku počinje 2. maja i počinje period koji donosi mnogo promena, posebno za vas. Zauzmite liderski stav jer ćete do kraja proleća biti sposobni za mnoga dostignuća.

Ribe

„Povezujem se sa svojom intuicijom, a ona mi pomaže da pratim svoje srce.“ Naklonjeni ste zvezdama i ovog proleća možete ostvariti svoje snove, stoga je neophodno da radite ono što vam duša kaže.

BONUS VIDEO:

Čega se vaš horoskopski znak najviše plaši? MONDO

 Sensa/Z. A.