Sigurno ste se zapitali kakvi krupni događaji će se izdogađati u narednom periodu, s obzirom da je retrogradni Merkur počeo 25. aprila. Astrolog Sandra Ristić, otkriva za Sensu šta nas očekuje ovog proleća i leta.

"Maj je odličan mesec, jer će nam se polako vratiti snaga. Umor lagano ostaje iza nas. Mars će biti u Ovnu, što znači da ćemo se fokusirati na akciju. Mnoge ideje koje smo smislili od početka 2024. godine sprovešćemo u delo.

Volja nam se vraća, entuzijazam pršti, takođe raste u svakom od nas takmičarski duh. Želimo rezultate, da smo najbolji u onome što radimo. Odlično je da se posvetimo šetnji i sportu. Događaji u maju najviše će uticati na zemljane znake - Bik, Devica, Jarac. Ali ovo su promene koje utiču na svakog od nas jer svi imamo u svom natalu smešten negde u znaku Bika", kaže Sandra.

Koji su najsrećniji dani u maju?

Prvo želim da upoznam vaše čitaoce, da ne postoji idealan i savršen dan. Svaki dan donosi manje ili više izazova, ali to ne znači da tog dana nemamo sreću. Stvar je u balansu. Poenta je da naučimo da uživamo i kada nam je teško i da ne negiramo osećanja koja su prisutna.

Odličan dan za obilje, novac i uživanje je 23. maj. Ovo je dan kada je ljubav pojačana na maksimum. Ne bih se konkretno fokusirala samo na 23. maj, već na drugu polovinu maja.

Kompetan maj nam donosi obilje i lakoću. Ali ne bez naših promena. Ništa ne pada sa neba. Tako nam i ovaj period donosi angažovanje novih prilika, da na drugačiji način unesemo u svoju svakodnevnicu uživanje, lakoću i ljubav.

Koji dan je novčano najbogatiji?

Prilika za lepu zaradu, ali i za smišljanje drugačijeg, novog načina zarade je 8. maj 2024. godine. Tog dana je Mlad Mesec u Biku, a poznato je da je Bik zemljani znak koji je orijentisan na stvaranje materijalnog. Kao što sam već napomenula, u astrologiji nije ništa idealno.

Tog dana Mlad Mesec je u blizini Urana, koji nam ukazuje i na rizike prilikom investiranja. Uran nam ukazuje da je potrebno da menjamo pogled na zaradu i sticanje novca. Može se javiti stres i napetost ukoliko niste otvoreni za nov pristup novcu. Idealno je da početkom maja već počnete da razmišljate o pasivnim izvorima prihoda. Da uvrstite proizvode ili usluge koji će sami da vam uvećaju prihod. 

Šta nam donosi Jupiter koji prelazi iz Bika u Blizance 26. maja?

Jupiter u ovom znaku ostaje sve do 9. juna 2025. godine. Jupiter u Blizancima nam donosi prvenstveno priču kojoj nema kraja. Um i misli se šire. Samim tim možemo primetiti koliko ćemo svakodnevno filozofirati. Više ćemo koristiti telefone, non stop ćemo biti na društvenim mrežama. Mnogi će poželeti da kupe nove telefone i laptopove, ali se neće rešiti starog.

 Ono što je lepo jeste da će izdavaštvo da doživi ekspanziju. Online radionice i predavanja, kao i učenje uživo postaju sve popularniji. Kupovina knjiga raste, želja da se obrazujemo postaje dominantna. Zadatak će nam biti da naučimo da se fokusiramo. Mnogo ideja i misli će biti u našem umu, pa je potrebno da se usmerimo na jednu. Da radimo jedno po jedno.

Koji tranzit će najviše uticati na ljubav i kakve promene donosi na planu romantike i veza?

Tranzit Venere nam uvek daje odgovore šta nas čeka u ljubavi. Venera prelazi u Bika 29. aprila. Početkom maja ima važan i intezivan susret sa Plutonom. Postavlja se pitanje šta ćemo transformisati u ljubavi kako bismo zaista uživali. Prekidi se mogu desiti u onim vezama koje su suprotno od lakoće. Potrebno je da se desi duboka promena u odnosu. Takođe, ovo je prilika za veridbe i za nov napred, ako se ljubav gradi kroz sigurnost i povezanost.

Naredni događaj je povezan sa stabilnošću u vezi. Tokom maja ćemo biti fokusirani da od odnosa dobijemo da on traje. Da zajedno ostvarujemo ciljeve, da uživamo, ali i da ništa ne mora i ne treba na silu. Ovo je najaktuelnije do sredine maja. Venera u dobrom aspektu sa Saturnom, takođe donosi da odnos postane još stabilniji. Prekidi će se desiti ukoliko partneri ne gledaju isto na odnos, odnosno nemaju iste potrebe.

Od 16. do 23. maja mogu se aktivirati ljubavne situacije koje su bile aktivne od maja do oktobra 2023. godine. Svakako u ovom periodu učimo da nije potrebno da zbog partnera menjamo svoje navike i potrebe. Da svako od nas ima svoj karakter i da smo kao takvi autentični. Promene se dešavaju u odnosu, ali i u nama.

Sada je potrebno da pustimo načine ponašanja koji nas ne vode u sigurnu ljubav. Ovo je period kada nema planiranja u ljubavi, već prepuštanja. I do kraja maja nas očekuje takođe zanimljiv period kada u naš život može ući nova osoba ako smo sami. Ili da postojeći odnos napreduje, ako su obe osobe spremne za rast i napredak.

Saznajte šta vam donosi mesečni horoskop za maj 2024. godine.

BONUS VIDEO:

Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih TikTok/anna.halk

Sensa/A.S.