Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrtak, dan Jupitera: dobar dan za izučavanje drevnih znanja i maštanje o budućnosti

Jupiter se na sanskritu naziva guru, a znači učitelj. On je planeta mudrosti, vere, budućnosti i pravde...

  Izvor: Foto: Profimedia

Jupiter proširuje svest a njegov uticaj rađa potrebu za stvaranjem života koji je pravedniji, harmoničniji, pozitivniji i bogatiji. Iz njegovog uticaja dolaze sve ljudske vrline i plemenitost a u našem karakteru stvara ideju i osećaj dobrote i morala. Jupiter ima povoljne uticaje za zdravlje, sreću, putovanja i blagostanje. Donosi zaštitu, duhovnost, učenje, prosperitet i širenje.

Sreda, dan Merkura: zašto je najbolja za početak novih poslova...

Ovo je dan optimizma i uspeha a sve dobro što napravite u četvrtak doneće vam plodove. Na taj dan dobro je potpisivati ugovore, baviti se sa organizacijom, finansijskim transakcijama, timskim radom, advokaturom, pravom, politikom ili pak bilo kojom vrstom učenja. Dobar je dan i za bilo koje religiozne teme i izučavanje drevnih znanja. Slobodno stvarajte dugoročne planove, putovanja (pa makar samo i u mašti) jer Jupiter je i planeta putnika i stranaca. Kroz jogu četvrtkom možete posvetiti više pažnje meditaciji. To možete i kroz asane. Ostanite duže u meditativnim položajima, minimalno 10 dahova a posebno u stoju na glavi (sirshasana) i stoju na ramenima (sarvangasana) čak i puno više.

7 čakri planete Zemlje...

Zapravo bilo koji položaj možete doživeti meditativno, kada uronite iza fizičkog tela i povežete se sa svesnošću asana. Dok ste u relaksaciji (shavasani) i joga nidri zamislite nešto lepo, neke nove ideje, nove odnose, nove kvalitete u vama i neki novi ili dublji put prema sreći. Zamislite se u tome kao da već jeste. I ne brinite, sve je tako savršeno inteligentno i u nama i oko nas. Četvrtak je dan kada sejemo seme budućnosti. Neka to seme bude vaša mala slatka tajna, zakopajte ga u svome srcu i pustite da raste. Uskoro će izrasti u prekrasan plod.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj