Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam donose tranzitna Venera u Škorpiji i Mars u Vagi: da li je ovo zaista ljubav

Da li ćemo naći ono što tražimo ili smo tek na početku puta?

  Izvor: Foto: Profimedia

Tranzitna Venera će boraviti u Škorpiji do 31. decembra 2015. godine, dok će Mars u Vagi biti do 4. januara 2016. godine.

„Kako napraviš da ti nisam Običan i da me ne vidiš sa gore strane? Od prvog trena za tobom žeđam..."

Tranzitna Venera nalazi se u poslednjoj dekadi znaka Škorpije. U istoj dekadi znaka Vage nalazi se i Mars. Poslednji stepeni uvek prizivaju rekapitulaciju. Zov nekih daljina, traženja odgovora. Sumiramo što se sumirati može. Možda nam nije sasvim jasno, ali postaće jasnije sa Venerinim ulaskom u znak Strelca. Kuda to idemo? Da li smo koridore svojih puteva očistili za neka trčanja u nedogled. Da li su naša okretanja zaista okretanje svemira? Ili se igramo okupani u igri iluzija. Ljubav li je? Kako zovemo potrebu svoga bića da bude nečije. Ljubav li je? Ili deo zanosa. Ili neki tren. Pečat. Otisak u vremenu koji prolazi. Opstajemo li? Ili prihvatamo svoje krajeve. Pa se vučemo. U prostranstva htenja. Jer, može nam se...

Astro prognoze: šta donose mesečevi čvorovi i kako na horoskopske znake...

Venera u Škorpiji je žena koja otima sebe bolu, pa trči u još veći. Neukrotiva u svojim emocijama, često zameni neku strast za ljubav. Ona je potreba. Da bude voljena, željena. Ona je strast koja dublje traje. Toliko duboko i toliko trajno da joj se čini da je večnost ispisana na njenim leđima. Toliko, da se zanese u bunilu, pa pomisli da je to ljubav. Ispred nje, u njoj, u njemu. Jer želela bi toliko jako da bude to emocija kakvu želi. Najobičnije strasti ona pretvara u ludila. I onda ranjava sebe samu i sve oko sebe. I onda je ranjena. Ali ne pušta. Do posljednjeg daha ona se bori. Kao tamničar nekih ljubavi.

Ona je u ovom trenutku simbol svih odnosa koji su vezani. Odnosa koji su pogrešno zamenjeni ljubavlju. Odnosa koji su potreba. Zanesenost. Nešto što izgleda kao luda ljubav, a zapravo je strast. Neka dublja. Jer mi je učinimo takvom. Da je osećamo pod nepcima kao najbolji ukus ispijenog vina. Ona je požuda. Ona trajnija. Koja pobrka svoju kožu samo sa vremenom. I ne daje se lako. Ali lako joj se oduzima.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj