Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhetip rođenih u znaku Ovna: glavne poruke za buđenje vašeg horoskopskog znaka

Astrologija može da nam otkrije koji su važni arhetipovi za svakog natusa lično, na koji način se možemo odnositi prema njima i kako i kada će se u toku života izraziti...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Astrologija je čudesan jezik. Ona nam omogućava da dekodiramo priču života, a ta potraga je možda jedna od najosnovnijih misija čoveka. Od kako je čovek postao svestan sebe, on je počeo da opaža i sebe kao deo Prirode, ispod neba i iznad zemlje. Nogama oslonjen na planetu, a sa pogledom uprtim ka ko-smo-su, čovek se oduvek pitao ko-smo, odakle smo i ka čemu idemo.

Astrologija je možda jedan od prvih pokušaja čoveka da pronađe Red sakriven u naizgled haotičnom univerzumu po čijim bi se principima život samo nasumično dešavao. Tako, kroz razvoj civilizacije i kolektivne svesti, astrologija je evoluirala, a paralelno sa njom i arhetipovi kao i simboli kojima se oni izražavaju.

Kada govorimo o evoluciji mi govorimo o izlasku iz granica determinisanosti, govorimo o transformaciji i napretku. Iako je tradicionalna astrologija primarno bila okrenuta ka determinisanim, sudbinskim principima (desiće ti se to i to, i tako i tako, i sve što možeš jeste da čekaš da do toga i dođe), moderna astrologija prepoznaje svest i slobodnu volju kao jedno od osnovnih načela u tumačenju astroloških kodova. Ukoliko je pravilno razumemo, astrologija zaista može služiti podizanju slobode bića, mnogo pre nego ograničavati je. Astrologija je u simbolici Urana, a Uran je simbol slobode, kosmičke svesti.

Najlepši astrološki aspekti tokom proleća 2016: evo koji horoskopski znakovi će ostvariti najviše uspeha...

Prema psihologiji Karla Junga u kolektivnom nesvesnom je zapisano celokupno iskustvo čoveka sa svim njegovim znanjima i ponašanjima. Svaka individua ima pristup njemu i uslovljena je šablonom ovog kolektivnog nesvesnog, ali način na koji će se u ličnom životu odigravati ovi obrasci kolektivnog nesvesnog možemo posmatrati kroz pozicije i odnose planeta u natalnoj karti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj