Na dan 12. avgusta 2016. godine, tranzitni Mesec kreće se od 2* do 14* znaka Strelca, te na svom putu sreće dva malefika, Marsa i Saturna u Strelcu, te će graditi kvadrate sa Venerom u Devici i Neptunom u Ribama.

Dan počinje burno (Mars)! Neko će vas probuditi uz glasan tresak ulaznih vrata, neko će vam preseći put u saobraćaju (budite oprezni!), celo jutro će biti praćeno pojačanom nervozom, preburnim reakcijama i padanjem u vatru zbog sitnica, jer Venera uvek predstavlja reakciju.

Situacija se "hladi" u popodnevnim satima kada Mesec napreduje ka konjunkciji sa Saturnom. Aspekt Saturna sa svetlim telima (Sunce, Mesec, Venera) je, pored neharmoničnih aspekata Marsa i Saturna, jedna od lošijih astroloških pozicija. Zašto? Zato što su Saturn i Sunce, odnosno Saturn i Mesec potpuno različiti principi.

Pogledajte, Saturn vlada Jarcem, koji je nasuprot Raka, Mesečevog znaka, i vlada Vodolijom, koja je preko puta Lava, Sunčevog znaka. Sunce predstavlja ego, a Mesec emocije, tj. potrebe pojedinca, naspram kojih je Saturn, potreba kolektiva i rad "za bolje sutra". Saturn je taj koji ostavlja svetu. Sunce je topao letnji dan, Saturn je hladna zimska noć. Mesec je plodna zemlja natopljena kišom, Saturn je suvi, ispucali kamenjar.

Konjunkcija Meseca i Saturna u znaku Strelca ukazuje na melanholiju, depresiju, osećaj odbačenosti, strah od putovanja i generalno odbojnost prema bilo kakvim naglim promenama u životu i ličnoj filozofiji. Ovo je slika i hladne, gotovo napuštene kuće, pored crkve, na glavnom trgu. Svaki grad ima jednu takvu kuću i svakog od nas je ona inspirisala na neki poseban način. Odisala je nekom mistikom i privlačila poglede. Gde je njen gazda, koga je čekala da se vrati? Svaka pukotina u zidu, svaka nit paučine, mogla bi ispričati jedan deo priče. Ali one ćute, tako prokleto ćute. A kuća čeka...

Možda je blesavo što pišem o emocijama jedne građevine, ali na nekom dubljem nivou, svi smo mi na neki način ta kuća. Svi mi čekamo, nekoga ili nešto. Čekamo i bivamo napušteni. Napušteni, a i dalje čekamo.

Budite svoj numerolog: izračunajte lični broj za bilo koju godinu i saznajte šta vam lična godina donosi...

Da, konjunkcija Saturna i Meseca će pokrenuti egzistencijalna pitanja i krize identiteta, jer ćemo mi, hteli to ili ne, danas shvatiti da smo propadljivi u vremenu.

Ipak, noć donosi rasterećenje. Iako će Mesec i Neptun biti u napetom aspektu, njihov kontakt će doneti, najjednostavnije rečeno, zaborav. Zaboravićete sve teškoće današnjeg dana, pobeći ćete u maštu, čitati neki dobar roman, planiraćete godišnji odmor, recimo u Dalmaciji, dok se potajno nadate pozivu u Španiju ili na neko daleko, tropsko ostrvo. Pa, nadajte se, snovi zadnji umiru, a nema ničeg lošeg u povremenom bežanju od svakodnevice na vaše lično tropsko ostrvo, makar ono bilo i izmaštano...

Astrolog: Miloš Tomić