Zvezda decembra 2016. godine je Uran, pokretač promena i obnove. Tokom decembra ne pomera se puno, samo pola stupnja i zato je njegov uticaj izuzetno snažan, tipično Uranski - nepredvidiv. Uran je smešten u Ovnu i njegov je uticaj intenzivniji, možda i eksplozivniji.

U decembru Uran pravi dva važna aspekta, trigon sa Saturnom (što je dobro) i opoziciju s Jupiterom (što nije dobro).

S druge strane, trigon Saturna (smeštenog u Strelcu) i Urana (u Ovnu), koji će se formirati 25. decembra povoljan je za ostvarenje promena koje su planirane, analizirane, temeljene na dugogodišnjem iskustvu i za dugoročne planove.

Opozicija Jupitera (u Ovnu) i Urana (u Ovnu), koja se formira 26. decembra, traži slobodu, promenu i obnovu pod svaku cenu. Ali, tu promenu zahteva odmah, naglo, buntovno, divlje, revolucionarno pa čak i na silu. Donosi nepredviđene, nagle i zbunjujuće događaje.

Neskladan odnos Jupitera i Urana donosi neočekivane događaje eksplozivne prirode. Na makro planu može doći do većih nezgoda, požara, eksplozija, prirodnih katastrofa, raznih sukoba i skandala (političkih, finansijskih, novinarskih, verskih i slično) i čudnih preokreta na tržištu.

Znači, s jedne strane imamo potrebu za reformom koja je razrađena, analizirana, s druge strane, postoji opasnost od haotičnih promena i sila koje mogu sve preokrenuti naglavačke u bilo kojem trenutku.

Imamo uzajamnu recepciju Jupiter - Saturn sekstila (egzaltaciju) koji ima stabilizirajuć i konstruktivan uticaj, zbog uticaja Saturna (upornost, izdržljivost, ostvarenje) na Jupiter (entuzijazam, sreća, širenje), pomaže pri boljoj organizaciji i donosi pozitivne okolnosti.

Zatim, Pluton, smešten u Jarcu, jača opoziciju Jupiter - Uran kvadratom koji pravi s Uranom (u Ovnu) i drugim koji pravi s Jupiterom (u Vagi). Ova dva kvadrata nisu formirana tokom decembra, ali ipak se njihov uticaj može osetiti.

Kada raskida vaš horoskopski znak: ovi postupci su glavni razlog za kraj ljubavi (ASTRO SAVETI)...

Uticaj kvadrata koje stvara Pluton pojačan je uticajem Merkura (u Jarcu), koji je retrogradan i Sunca, koje 21. decembra ulazi u Jarca. U ovakvom sklopu, Pluton donosi pitanja vezano za moć i kontrolu, na makro planu to je povezano s političkim i finansijskim pitanjima. Isto tako, donosi sklonost sukobima i opasnosti od raznih nezgoda i katastrofa.

Dodatno, Saturn će pokušati obuzdati opoziciju Jupiter - Uran, dok će Pluton, kojeg podržavaju Sunce i Merkur, to i omogućiti.

Decembar će biti mesec pun događanja, naglih preokreta, turbulentan. Mogli bi doneti radikalne odluke, zbog nekih bi kasnije mogli zažaliti i moguća su predomišljanja ili nagle promene onog što osećate u ljubavnoj vezi.

Neki će ostvariti dobre promene u svom životu, iako prisiljeni, to je zato što se znaju snaći u zbunjujućim okolnostima i uzeti ono najbolje iz svake situacije. Drugi će prolaziti kroz krize i stresne situacije.

Decembar je komplikovan mesec, s kompleksnim aspektima. Budite oprezni i ne upuštajte se u bilo kakav rizik, budite sabrani i ne donosite nagle odluke.

OVAN

Ovo će biti ugodan mesec kada se radi o ljubavnim odnosima. Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna, većinu decembra je u srećnoj kući i u harmoničnom aspektu s Jupiterom, Velikom Srećom, smeštenim u kući parova Ovna. Očekujte prijatne događaje, zabavu, zajedničke projekte čija svrha će biti ostvarena. Procvetaćete. Izađite napolje, učestvujte u društvenim događajima ili onim koje uključuju javnost i prijatelje. Na vaš ljubavni život uticaće osobe koje vas na neki način štite. Decembar je vrlo zanimljiv mesec kada se radi o filozofiji i analizi ljubavi, pa i donošenje zaključaka.

BIK

Ljubav je povezana s karijerom tokom decembra. Venera, planeta zajedništva i Mars, vladar kuće parova, nalaze se u kući karijere Bika. Osećanja će sada uticati na donošenje profesionalnih odluka ili će partner pomoći da ostvarite napredak u karijeri ili će uspeh partnera odraziti se i na vašu karijeru, možda ćete se upustiti u vezu s nekim sa kim radite i slično. Strast, romansa i čežnja mogu biti vezana uz osobu iz inostranstva, putovanja ili sa zajedničkim interesima. Ali, može doći do nepredviđenih preokreta i mogli bi proći kroz komplikovane, kritične i intenzivne situacije zbog toga što je Merkur, vladar kuće ljubavi Bika, u napetom području i retrogradan.

BLIZANCI

Pod uticajem konjunkcije Sunce - Saturn, u kući parova Blizanca, decembar je značajan mesec za ljubavne odnose. Pred vama su važni događaji i iskustva ili ćete doneti važne odluke. Radi se o uticaju koji će dugoročno doneti sklad i usklađenje sa vašim istinskim željama.

PageBreak

Mesec koji donosi čežnju, strast i snažne emocije

Decembar je povoljan mesec za vaš ljubavi život i stvari će krenuti na bolje. Ako niste u ozbiljnoj vezi upoznaćete osobu koja vam u potpunosti odgovara, očekujte razvoj ozbiljne veze. Iako će vas tokom decembra najviše okupirati odgovornost, možete očekivati puno zabave i uživanja.

RAK

Decembar je komplikovan mesec kada se radi o ljubavnom životu Rakova, jer je u kući parova Raka retrogradan Merkur. Mogli bi da se suočimo s raznim problemima, u komunikaciji, može doći do udaljavanja, kontradiktornih situacija, predomišljanja i slično. Neki događaji mogu vam pomoći da postanete svesniji problema i spremniji na dogovor u ljubavnom životu. Promene mogu biti zbunjujuće, nepoželjne i stresne, ali istovremeno mogu doneti napredak. Ljubavni život tokom decembra povezan je sa odgovornostima i poslom. Možda ćete morati da donesete neke odluke. Mogli bi preterano da brinete oko svih pitanja vezano za ljubavni život.

LAV

Decembar je mesec pun strasti za Lavove. Sunce, vladar vašeg znaka, nalazi se u kući ljubavi Lava. U kući veza Lava nalazi se senzualna Venera i zaigran Mars. Strastveni ste i imate puno toga da date. Istovremeno ćete pokazivati neizmernu želju za pažnjom. Reagovaćete na bilo koji izazov, padati u iskušenja i adrenalin će teći vašim venama. U decembru vas očekuju vrući vikendi i ljubav se može pojaviti bilo gde i bilo kada. Ipak, pripazite, jer vam ljubavni vrtlog može zamračiti zdrav razum i rasuđivanje, vaše reakcije mogu biti previše impulsivne, što vašem partneru može biti previše. Može doći do kritičnih situacija.

Finansijski horoskop za 2017. godinu: karijera i novčane astro prognoze za vaš horoskopski znak...

DEVICA

Tokom decembra veze Devica biće okupirane novčanim i egzistencijalnim pitanjima, kao i obavezama. Za većinu Devica glavna pitanja će biti oko povećanja zarade, oko traženja sniženja u kupovini i slično. Druge Device će novac, posao i obaveze motivisati, biće to iskra koja će zapaliti vatru, zrak koji im je toliko potreban da dišu. Znači, mogao bi da vas privući neko ko nudi finansijski komfor, mogli bi da se zaljubite u kolegu ili nekog kome se iskreno divite zbog profesionalnog i ozbiljnog pristupa. Na jedan ili drugi način, tokom decembra sve se vrti oko racionalnih i praktičnih pitanja. Ipak, to ne znači da ćete uvek napraviti pravi izbor. Malo je komplikovana situacija...

VAGA

Decembar je mesec koji donosi puno senzualanosti. Ne može ni biti drugačije, sve dok su Venera, planeta ljubavi i Mars, planeta strasti, istovremeno u kući ljubavi Vage. Prisustvo Venere i Marsa u vašoj kući ljubavi podstiče strast, romantičnost i pustolovan duh, zatim donosi romantične okolnosti u kojima se lako možete zaljubiti. Ovo je odličan period za otkrivanje onog što zaista želite, za eksperimente i buđenje strasti u sadašnjoj vezi. Budući da je Mars vladar kuće parova Vage, njegovo prisustvo u kući ljubavi Vage dokazuje da je seksualan život ključ za sreću parova. Za neke Vage ovo može biti period odluke za važna pitanja poput roditeljstva, dece i potomstva.

ŠKORPIJA

Tokom decembra dominiraće želja za većom intimnosti. Kada bi mogli, poveli bi partnera na neko lepo i mirno mesto, sakriveno, podalje od svih i uživali u sretnim zajedničkim trenucima. Ako ne možete i dom je dobro mesto, a najmiliji će biti deo te slike. Druga mogućnost je da ćete biti okupirani pitanjima vezano za dom (uređenje doma, kućne obaveze, nabava) ili porodične događaje.

PageBreak

Sećanje na staru ljubav i želja za novim početkom

Moglo bi da vas proganja sećanje ili bi mogli da sretnete bivšu ljubav. U poslednjim danima novembra, vaš seksualan apetit, strast i romantične čežnje rastu. Nešto je na putu prema vama...

STRELAC

Tokom decembra ljubavni život Strelca na neki način biće uslovljen novčanim pitanjima ili se radi o tome da će Strelce motivisati ljubav na donošenje finansijskih odluka. Kako god bilo, jasno je da postoji veza između novca i ljubavi i nije baš srećna. Merkur, vladar kuće parova Strelca, nalazi se u kući novca Strelca, ali je retrogradan i u napetom odnosu s Uranom, smeštenim u kući ljubavi Strelca. Pažnja i želje pokrenute su zajedničkim intelektualnim ili profesionalnim interesima, razgovorima, obavezama i putovanjem. Privlačiće vas duhoviti ljudi. Mogli bi da otkrijete neke nove informacije koje će vam koristiti u ljubavnom odnosu. Čitajte, idite na konferencije ili predavanja ili potražite savet.

JARAC

Tokom prve dve nedelje u decembru još uvek uživate u senzualnom uticaju Venere. Privlačni ste, strastveni, srećni u ljubavi i uživate u harmoničnom ljubavnom odnosu. 7. decembra 2016. godine Venera napušta vaš znak i ulazite u period koji bi mogao biti dosadan. Vašim ljubavnim životom upravlja glas razuma i uverenja. Možda ćete prednost davati previše praktičnim pitanjima. Možete uživati u vezi koja dobro funkcioniše, ali trenutni ciljevi parova biće materijalna i novčana pitanja. Tranzit Meseca može doneti intenzivna osećanja, na primjer od 10. do 11. decembra, od 15. do 16. ili od 28. do 29. decembra 2016. godine.

Tajanstvena numerologija vašeg doma: šta vam donosi i predviđa broj vaše kuće...

VODOLIJA

Jedna reč opisuje ovaj mesec - strast! U Vodoliji se susreću Venera, planeta ljubavi (nakon 7. decembra) i Mars, planet čežnje i osvajanja (sve do 19. decembra). Osećanja su snažna, potreba za ljubavi je velika kao i vaša snaga zavođenja. Pod sjajem zvezda su veze, još više u trenutku kada Sunce, vladar kuće veza Vodolije susreće Saturna, tradicionalnog vladara Vodolije. Značajan događaj je pred vama, možda ćete doneti i važnu odluku. Spremni ste za preduzimanje prvog koraka. Ako ste u strastvenoj vezi ili vam nova ljubav dođe, pazite da ne izgorite, jer je Merkur, vladar kuće ljubavi, retrogradan.

RIBE

S Venerom u 12. kući, decembar nije najsrećniji mesec za ljubavni život Riba. Mogli bi da se osećate razočarano. Druga mogućnost je da se upustite u zabranjenu ili tajnu vezu. Ali takve ljubavi dolaze zajedno s frustracijama, bez obzira na vaše želje. Ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, mogu da se pokrenu teme oko zajedničkog projekta. Može se raditi i o nekom starom projektu o kojem ćete ponovno raspravljati zato što je Merkur, vladar kuće parova Riba, retrogradan i nalazi se u kući koja se povezuje sa željama i planovima za budućnost. Sagledavanjem stvari iz drugačijeg kutka, uz pomoć prijatelja ili savetnika, uspećete da obnovite vezu ili ćete sresti bivšu ljubav na nekom društvenom događaju.

Izvor: Tarot horoskop