STIŽE KIŠA METEORA - VEČERAS POGLEDAJTE U NEBO U OVO VREME: Očekuje vas svetlucava magija koja ispunjava sve želje!

Meteori se pojavljuju periodično, a tokom narednih dana maja 2022. godine očekuje nas spektakl koji će nam prirediti Akvaridi

Shutterstock

Od davnina se veruje da kiša meteora, tj. zvezda padalica ima moć da nam ostvari želje. Ko je imao sreće da ih vidi na nebu, zamišljao je želju, a ona bi se ostvavrila.

Počevši od 4. maja pa sve do 7. maja, na nebu nas očekuje prava magija- kiša metora iz grupe Eta Akvarida. Oni će biti u sazvežđu Vodolije, a na nebu će se najbolje videti na istoku, u našim krajevima posle ponoći.

Meteorolozi i astrolozi predviđaju da će kroz hemisferu proći oko 10 meteora u jednom satu, a oni će biti vidljivi pod uslovom da nema oblaka i da ste što dalje od izvora svetlosti, znači negde daleko od grada i ulične rasvete. Mesec je u fazi opadanja, što su dobri uslovi za posmatranje neba. Meteori kroz hemisferu lete brzo, a zbog specifičnog ugla pod kojim padaju, na nebu ostavljaju duge i sjajne magične tragove. Od davnina se veruje da ove „zvezde padalice“ imaju moć da nam ostvare želje jer tragovi koje ostavljaju na nebu imaju moć da usmere energiju u ono što želimo i da nam osvetle put.

Izađite posle ponoći napolje, pustite da vam se oči priviknu na mrak, a zatim pogledajte u nebo. Kada primetite svoju „zvezdu padalicu“, zatvorite oči i zamislite želju. Neka bude iskrena, iz dubine srca, ono što najviše želite i priželjkujete. Zamislite sebe kako vam se želja ostvaruje, manifestujte njeno ostvarenje i verujte u čuda!

Izvor: Sensa