Da biste postigli sve u životu što želite, dovoljno je da se pridržavate određenih mentalnih zakona. Evo kojih 7 treba da poštujete za ostvarenje želja i život u punom potencijalu:

1. Zakon kontrole

"Niko ne može učiniti da se osećate poniženo bez vašeg pristanka. (Eleanor Roosevelt) Zakon kontrole kaže da je vaš odnos sa sobom pozitivan u meri u kojoj kontrolišete svoj život i negativan u meri u kojoj osećate da gubite kontrolu nad njim, ili da vas kontroliše neka spoljna sila. U oba slučaja, kontrola nad vašim životom počinje vašim sopstvenim mislima. Način na koji razmišljate o situaciji određuje kako se osećate, a kako se osećate određuje kako se ponašate.

2. Zakon uzroka i posledice.

Zakon "uzroka i posledice" kaže da svaka posledica u našim životima ima uzrok. Postoje specifični razlozi za uspeh i neuspeh, za zdravlje i bolest, sreću i nesreću. Identifikujte šta funkcioniše u vašem životu i radite to više, identifikujte šta ne funkcioniše, tp izbacite i uradite nešto novo.

3. Zakon vere

Zakon vere kaže da ono u šta žarko verujete postaje stvarnost. Vaša uverenja stvaraju tunel vaše vizije - vidite tačno ono u šta verujete. Vaša uverenja vas postavljaju za uspeh ili obrnuto.

4. Zakon očekivanja

"Verujem da će se danas dogoditi nešto divno!" Šta god da očekujete sa verom postaje vaše sopstveno samoispunjavajuće proročanstvo. Od života dobijate ne ono što želite, već ono što očekujete od njega.

5. Zakon privlačenja

"Slično privlači slično." Vi ste živi magnet. U svoj život uvek privlačite ljude i situacije koje su u skladu sa vašim dominantnim mislima. Zato je toliko korisnih ljudi i situacija uvučeno u živote onih koji imaju jasnu predstavu o sopstvenim ciljevima.

6. Zakon korespondencije

Kako iznutra, tako i spolja. To znači da je vaš spoljašnji svet odraz unutrašnjeg sveta. Ovaj zakon omogućava da prepoznate šta se dešava u vama posmatrajući šta se dešava oko vas. Namerno koncentrišući se na željeno unutrašnje stanje, možete da promenite okolnosti oko sebe.

7. Zakon mentalne ekvivalencije

Ovaj zakon kaže da se misli materijalizuju. Uz pomoć bujne mašte i ponavljanja, vaše misli, nabijene emocijama, postaju stvarnost. Moramo da pazimo šta i kako mislimo. I tada će se ostvariti svi ciljevi i želje!

Izvor: Sensa