Kako da postanem čovek koga prati sreća? Pitanje je koji mnogi ljudi sebi postavljaju. Tajna nije u novcu, odnosima, kvalitetu života, već samo u jednoj odluci.

Ovu tajnu srećnog života otkriva nam čuveni pisac Paolo Koeljo koji govori:

"Ne živim ni u svojoj prošlosti ni u budućnosti. Interesuje me samo sadašnjost. Ako možete da se uvek koncentrišete na sadašnjost, bićete srećan čovek. Život će za vas biti zabava, veliki festival, jer život je trenutak koji sada živimo." 

Ovo pravilo je presudno za sreću! Ako se opterećujete sa stvarima iz prošlosti koje ne možete da promenite, ovo će vas samo sputavati, sabotirati i neće vam dozvoliti da napredujete i nastavite da živite.

Sa druge strane, kada ste opterećni s tim šta će se dogoditi u budućnosti, da li će svi planovi biti ispunjeni, da li će nešto krenuti po zlu - ovo može uzrokovati anskioznost. I dok planirate, život može proći pored vas, zaboravljate da živite sada i ovde.

Život u sadašnjem trenutku, svest da smo ovde i sada, i da je to dragoceno, može doneti kvalitet života i svu njegovu punoću. Čak i kada naiđu nevolje, ako ste svesni sadašnjeg trenutka, lake ćete ih rešiti i znaćete kako da delujete. Sada i ovde je trenutak kada možete sve, zato počnite!

Izvor: Sensa