Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO URADITE OVE 4 STVARI, ISPUNIĆE VAM SE SVAKA ŽELJA KOJU ZAMISLITE: Ovu moć imaju svi, samo je treba aktivirati!

Evo koje 4 stvari treba da uradite za ostvarenje želja - aktivirajte u sebi moć motivacije!

 4 stvari treba da uradite za ostvarenje želja_1724014720 (1) Izvor: Shutterstock

Sigurno i vi sebi obećavate da ćete uraditi nešto za svoje dobro ili ostvariti neki san. Na primer, od ponedeljka počinjem dijetu, baviću se sportom, prestaću da pušim, zaboraviću bivšu ljubav, biću bolja prema sebi... Psiholozi ističu da naši snovi, ciljevi i zadaci od nas zahtevaju da neke stvari, najpre loše navike, ostavimo, prevaziđemo, izađemo iz zone komfora, a to kod većine ljudi stvara stres, strah i osećaj neizvesnosti.

Kako onda da ostvarimo ono što želimo SADA, bez odlaganja? Uradite ove 4 moćne stvari i videćete kako život počinje da se menja, a želje postaju stvarnost.

Pročitajte još

1. Prepoznajte koje su to unutrašnje i spoljašnje prepreke koje vas sputavaju da ostvarite željeno

Razmislite šta vas to sprečaa da ostvarite željeno. Da li je to strah, navika ili nedostatak samopouzdanja. Ovo su unutrašnje prepreke koje se radom na sebi mogu premostiti. Ili, nemate dovoljno uslova za ono što želite, imate obavetze koje vas sprečavaju da ostvarite san, ovo su spoljašnje prepreke. Kada prepoznate prepreke, onda ste već na korak ostvarenja. Svest o preprekama pomaže vam da se oslobodite tih blokada i nastavite dalje.

2. Odredite vrednost onoga što ćete učiniti

Da li vam se sviđa cilj koji ste sebi postavili? Šta je posebno vredno za vas u ovome? Ako želite da smršate, možete li osetiti predstojeću radost isprobavanja starih farmerki? Samo na nivou misli motivacija ne funkcioniše dobro, pa su potrebna osećanja. Vizualizujte ono što će se promeniri u vašem životu kada postignete cilj. Proživite osećanja koja će vam doneti ostvarenje snova, to će vas na pravi način motivisati.

3. Razmislite o tome kako postavljeni cilj odgovara vašoj ličnosti

Da li ste odlučili da trčite maraton? Da li zaista želite ovo? Koliko je tipična ova želja za vašu ličnost? Kako ćete se osećati na putu do ovog cilja? Odgovara li vašoj predstavi o sebi, vašoj ličnosti i jedinstvenosti? Ako razumete da to nije prikladno, onda nije vredno započeti put do takvog cilja.

Saznajte i...

4. Pronađite smisao. Zašto želite da postignete svoj cilj?

Šta će vam to doneti lično? Na primer, da li sanjate da postanete vitki da biste mogli da nosite lepu odeću? Ili da biste pronašli partnera? Analizirajte svoje misli. Važno je da iskreno odgovorite na motiv svoje želje, a najvažnije je da ostvarenje cilja donosi dobro vama i ljudima oko vas. Želja mora biti pozitivna i ne sme nikome našteti.

Važno je da uživate u procesu ostvarenja želja i da svakid an napravite po jedan mali kroak. Svakim kroakom bićete bliži ispunjenju i motivisaćete sebe da dođete do velikog cilja.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj