Postavljanje želja na pravi način vrlo je važna tehnika od koje zavisi njihovo ostvarenje.

Jedna od najvećih greški koje pravimo prilikom zamišljanja želja jeste to što postavljamo želje kao "prazne snove". Želje treba da budu vaši ciljevi koje u određenom vremenskom roku možete postići. Često zamislimo želju, a onda legnemo na kauč i počnemo da maštamo. Vizualizacija želje je sjajna stvar, ali bez našeg truda i aktivacije neće se ništa promeniti.

Još jedna važna tehnika je sanjanje o željama koje mogu na pozitivan način promenit život, ali su i u realnom vremenu dostižne. Na primer, želite za nekoliko meseci da naučite novi jezik tečno zbog napretka u karijeri, ali uskoro uviđate da to nije praktično izvodljivo jer nemate dovoljno vremena. Ovo otežava ostvarenje, jer sledeći korak je presudan za ispunjenje snova, a to je PLAN.

Zašto vam je potreban detaljan plan? Da ne biste trošili vreme i energiju na nešto što se neće ostvariti. Dobra strategija i plan vas motivišu i usmeravaju kako da ostvarite želju.

Naredni korak je rad na svojoj želji. Šta god da zamislite, bilo da je to neka materijalna stavr, nova situacija ili životna promena, svojim trudom i aktivnošću to možete postići. Ne postoje reči poput "Ne mogu" i "Nemoguće"... Kada nešto skreno želite, napravite plan i aktivirate se, san uskoro može postati stvarnost. Umesto da kažete "Želim nešto lepo da mi se desi", vi recite "Učiniću sve da mi se dogodi ono što želim."

Poslednji korak, ali ne najmanje važan, jeste vizualizacija. Uz plan, aktivnost i dobro postavljanje ciljeva, vizualizacija je jedan od najvećih motivatora i pomaže vam da privučete dobru energiju. Na primer, ako želite da napišete knjigu, vizualizujte ceo proces rada, vaša osežanja, misli, namere, a zatim doživite u svojim mislima osećanja koj će se pojaviti kada knjiga bude objavljena. Zamislite ceo proces, jer tako podstičete um da se fokusira na željeno, a podsvest i intuiciju da vam "šapnu" nešto važno ako zalutate sa puta svojih želja.

Zatvorite oči, udahnite duboko, zamislite želju i krenite na čudesan put ostvarenja!

Izvor: Sensa