Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto ponekad treba bosi da stojimo na zemlji: čudesna vežba uzemljenja daje nam moćnu energiju

Utelovljavanje je svest o sebi, svom emotivnom i telesnom stanju. To je svesnost o tome da smo jedno sa celim Univerzumom, da smo deo nečega većeg od sebe, i da smo povezani sa svime što nas okružuje. Primenite ovu vežbu uzemljenja ...

  Izvor: Shutterstock

Stanite bosih nogu, blago savijte kolena (obično kažemo da ih „otključamo“) i fokusirajte pažnju na svoje telo i osećaje u njemu. Posvetite nekoliko trenutaka udisanju i izdisanju uz fokus na dah, a zatim svoju pažnju usmerite na stopala i osvestite kako je u njima. Osetite kako vaša stopala dodiruju podlogu na kojoj stojite, osetite teksturu poda pod sobom, osetite da li je u stopalima toplo ili hladno, da li su opuštena ili stisnuta. Postanite svesni činjenice da vaša stopala podržavaju celo vaše telo i nose vas kroz život.

Povezane vesti

Kada ste na ovaj način spustili svest u stopala, otvorenih očiju zamislite da iz njih puštate korenje duboko, duboko, u središte zemlje. Zamislite krupno i sitno korenje kako se grana svuda pod vama i kako vas drži čvrsto uzemljene. Zatim postanite svesni energije Zemlje, zamislite je kao energiju narandžasto - crvenkaste boje koja prožima celu Zemlju. Dopustite da ta energija uđe u vaše korenje i, uz svaki novi udah, zamislite kako energija Zemlje – snažna i postojana – uplivava u vaše telo, u vaš energetski sistem i čini vas snažnijim.

Povezane vesti

Vidite kako narandžasto - crvenkasta energija ispunjava vaša stopala, listove, bedra, karlicu, predeo stomaka, grudi, ramena, ruke, vrat, glavu. Kada osetite tu energiju u telu, može da se desi da vam se ruke, „same od sebe“, podignu malo uvis i da tako stoje do kraja vežbe. Upijte u sebe ovu energiju, dopustite da ispuni svaku vašu ćeliju i sve čakre, i postavite nameru da vam ta energija bude na raspolaganju kad god vam je potrebna, a naročito u kriznim situacijama kada je neophodno da budete prisebni i prisutni.

Radite ovu vežbu svakodnevno, bosi i sa blago savijenim kolenima. Ako imate priliku, radite ovu vežbu u prirodi, stojeći na zemlji, najbolje u blizini nekog drveta. I uživajte u blagodeti svesnog bivanja u telu!

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj