Karma predstavlja neprestano sazrevanje i razvijanje svake naše delatnosti, pa posledice koje osećamo u budućnosti mogu biti uzrokovane u davnoj ptošlosti, piše Lovesensa. Međutim, postoji verovanje da se karma može naslediti krvnim srodstvom, odnosno da postoji karmičkiDNK, pa se često za nekoga ko je često neosnovano izložen životnim i energetskim blokadama kaže da je "žrtva" karmičkog DNK.

Ne mora da znači da ste karmu nasledili direktno od roditelja, već ti energetskitokovi mogu da datiraju još iz davne prošlosti, od vaših starih predaka.

Na primer, možda je neko iz vaše porodice u prošlosti "posadio seme negativne energije", odnosno da je učinio nešto zbog čega bi se vredelo kajati, a da plodovi negativne karme tek počinju da sazrevaju u vašem životu.

Karmički DNK se godinama gradi i održava, ali postoje i načini oslobađanja negativne porodične karme, a taj proces je u indijskim religijama označen kao mokša.

5 znakova koji se javljaju ako ste "žrtva" porodične karme:

  • osećate da ste vrlo različiti od svoje porodice, negujete drugačije sisteme vrednosti i mnoge postupke svoje porodice želite da promenite
  • osećate često neosnovane tegobe, naročito u predelu ramena (blokirane energetske tačke)
  • često se pojave prepreke na putu do ostvarenja planova, čak iako ste dali sve od sebe da ovoga puta uspete
  • previše ste samokritični i usporavate sebe na putu do samoostvarenja
  • spiritualno ste osvešćeni i svesni određenih postupaka svoje porodice za koje verujete da se mogu vama vratiti u vidu karmičkog duga

Da biste se oslobodili negativnekarme potrebno je da verujete intuiciji i da se oslobosdite neosnovanih strahova. Postanite kreatori svoje čine karme i sami ispravite dela za koje mislite da mogu uzrokovati niz karmičkihdugova. Meditirajte i postanite svesni svakog postupka, svojih misli, reči, emocija...

Pokušajte da se oslobodite negativnih odnosa koji stvaraju energetske čvortove, rešite ih ili otpustite. Važno je da budete svesni i prihvatite sve životneizazove, suočite se sa njima i ponekad dopustite karmi da vas nauči važnu lekciju.

Izvor: Lovesensa