Deseta čakra se nalazi u našem energetskom telu, oko 40 cm ispod naših stopala. Deseta čakra je najmanji zajednički sadržalac svih čakri i zato predstavlja apsolutnu, nemanifestovanu vrednost.

Ona se zato povezuje i sa smrću i stanjem svesti koje je apsolutno nepobuđeno. Njen broj je 0, ali nula dodata svakom drugom broju čini ga većom verzijom njegovog postojanja. To je oblik iz koga zapravo sve ostalo nastaje. To je vrednost i princip čiste svesti bez ikakvog sadržaja.

Ako možemo da aktiviramo ovo stanje svesti, mi menjamo svoj život na najvredniji način. Tada počinjemo da živimo svoju veliku priču, veću od jednog života, u kojoj smo automatski potpuno zdravi, imamo odnose u savršenom skladu, kao i sposobnost da lako materijalizujemo stvari. Desetu čakru aktiviramo kroz vežbu za usklađivanje između različitih stvari.

Mantra koja vas povezuje sa Univerzumom: lekovita mantra So’ham opušta mišiće i um

Vežba podrazumeva ulazak, povezivanje i usklađivanje dve najsuprotnije čakre, prve i sedme čakre, što nas uvodi u aktiviranje desete čakre. U ovoj vežbi radićemo na tome da dve suprotne stvari spojimo i da od njih napravimo jedan osećaj, odnosno jednu energiju.

Potrebno je, najpre, povezati se sa prvom čakrom preko stopala i prstiju na nogama.

1. Počinjemo tako što obraćamo pažnju na stopala, osećamo ih kako su udobno pripojena sa Zemljom i osećamo svest u prstima na nogama. Kada osetimo da su prsti na nogama povezani sa Zemljom, oni automatski počinju da se pomeraju, kao da su napravili kopču sa Zemljom. To je veza koja ide preko prve čakre. I tada osećamo da smo potpuno smireni, da stojimo stabilno i da imamo podršku Zemlje. Taj osećaj da imamo podršku Zemlje potreban nam je u raznim situacijama.

2. Pored toga što smo se povezali sa prvom čakrom, treba istovremeno uspostaviti vezu i sa sedmom čakrom tako da osećamo teme glave. Ta dva osećaja je potrebno sinhronizovati, te da u istom trenutku imamo svest u stopalima i u temenu glave, sve dok oni ne postanu jedan zajednički osećaj. To stanje svesti sačinjava vrata za desetu čakru.

Gde se u telu nalazi mišić duše: evo kako da ga opustite i rešite se negativnih emocija

Imajući takav jedinstveni osećaj, postajemo sposobni da ulazimo u objekat svoje pažnje i da unosimo mir u njega. Tada naša energija postaje stabilna, jaka i snažna. Tako se objektivno menjaju stvari. Unošenje mira u objekat pažnje je najbolji način za pročišćenje karme i stabilni razvoj svesti. Uspostavljanjem ove komunikacije rešava se karmički problem - vi postajete potpuno drugačiji, vaš odnos je drugačiji i stvari počinju da se čiste.

Kad taj osećaj promenite kod sebe, to se menja i kod druge osobe sa kojom ste u odnosu, jer je ona deo vas. Ovaj princip Plutonove čakre je princip koji pokriva sve ostale čakre koje imamo. Vežbajte i uskladite sve delove svog života.

Izvor: Lovesensa