Uvek će postojati ta jedna osoba. Jedna osoba koja će ostati u vašem srcu sve do vašeg poslednjeg daha.

To je osoba koja će uvek imati deo vašeg srca. To je jedna osoba koja vas je promenila i uticala na način na koji niste ni znala da ćete postati.

I bez obzira koliko se trudila i bez obzira koliko dugo je ta osoba bila pored vas, ona će zauvek na samu pomisao na nju, zaustaviti disanje. Nećete moći da se rešite tog duha i njegove senke. Ona će uvek dolaziti u najlepšim snovima i u noćnim morama.

Ali, zar to nije predivna stvar?

Znati da vas je ta osoba volela. Da ste bili dragoceni i obožavani od te osobe koja vas je činila srećnima. Koja vas je izgradila, preoblikovala, naučila koliko ste predivni, koja vam je pokazala da ste dostojni verne i divne ljubavi.

I iako ta osoba više nije pored vas, čak i ako je vaša ljubav kratko trajala, ona će i dalje ostati unutar vaših kostiju i ćelija i u vašoj mišićnoj memoriji. Ta ljubav će i dalje biti snažno živa u vama.

Jer, iako je ova osoba sada negde na drugom mestu, pokazala vam je koliko ste čarobni. Pokazala vam je koliko ste lepi i sposobni. Njegova ljubav vas je naučila da zaslužujete da budete srećni sa njim ili bez njega. Njegova ljubav vas je naučila kako voleti i biti voljena. I da to zaslužujete.

Nemojte gledati na njegov odlazak kao na tragediju. Ne tretirajte njegov odlazak kao grmljavinu čija kiša stalno po vama pada. Gledajte na njegov odlazak kao na svoj novi početak. Gledajte na njegov odlazak kao otvoren put prema novoj ljubavi i novoj vrsti čarolije.

Ne dopustite da ostane gorčina u vama. Ne dopustite sebi da njegov odlazak zaustavi veru u ljubav.

Imali ste ljubav na kratko. Imali ste veliku ljubav i potpunu promenu života, kakvu mnogi ljudi nikada nisu imali privilegiju doživeti. Zato se nemojte skrivati od vlastitog života. Ne isključujte ljude koje volite. Život je i dalje lep ako ga tako budete posmatrali. I ne usuđujte se da kažete da nikada više nećete voleti.

Volećete ponovo.

Čuvajte uspomene u svom umu. Neka se vaša duša seti ljubavi i dopusti da duša pusti tu ljubav.

To ne znači da ćete ga ikada zaboraviti. To ne čini tu ljubav ništa manjom od onoga što je bila. To vas ne čini nesposobnom za dalje.

Samo morate pustiti ovu osobu kako biste ponovo doživeli ljubav, da biste se ponovo zaljubili u svoj život i da biste dopustila svom srcu da se opet nekome otvori.

Morate pustiti ovu osobu da ide, kako biste ponovo živela svoj život.

Tako da ne, nikada ga nećete zaboraviti. Nikada nećete zaboraviti kako se osećalo vaše srce. Ali doživećete novu ljubav. I jednog dana, tu novu ljubav koju nađete nikada nećete napustiti. Ali ćete i shvatiti zašto.

Izvor: Zdrava i sretna