Čini se da su anđeli današnjem, često prebrzom i zbunjujućem svetu sve potrebniji. Anđeli mnogima pomažu da se bolje povežu sa svojom duhovnom prirodom te upravo tu pronađu rešenja koja vode boljem životu. Potrebni su nam da bi nam dali osećaj zaštite, utehe, vođstva ili smisla. Možemo se zapitati: kako se povezati s njima? Nećete pogrešiti ako odaberete onaj način koji za vas ima posebno značenje. To može biti molitva, meditacija, intuicija, mašta ili pomno osmišljen ritual.

Rafael – božanski iscelitelj

Blizanci i Devica svog će anđeoskog zaštitnika pronaći u arhanđelu Rafaelu. Njegov je isceliteljski dar u pozitivnoj energiji, radosti i smehu. Važan princip njegovog delovanja jeste dopuštanje da se dogodi sve ono što treba da se dogodi. Rafael simbolizuje toleranciju i velikodušnost, koncentraciju i usmerenost ka cilju. Uz njegovu podršku nikad nećete izgubiti sposobnost oduševljenja samim životom. Rafael vam može posebno pomoći kad ste rastrojeni, površni ili bolesni, spremni da odustanete. Pomoći će vam da pronađete nove interese i učvrstite sposobnost koncentracije, obnovite snagu da ne biste odustali od samih sebe i života. Toplinu njegove isceliteljske energije možete pronaći u žutoj i zlatnoj boji.

Gabriel – božanski glasnik

Rak ima posebnu vezu s arhanđelom Gabrielom. On simbolizuje rođenje, obnavljanje, nadu i osnažuje stvaralačku energiju. Prenoseći vizije iz viših izvora, pomaže u rađanju svega novog. Posebno pomaže kad želite da postanete roditelji ili kad želite da budete bolji roditelji. Izrazita je zaštitnička sila, pravi anđeo čuvar koji će vas zakriliti svojom majčinskom snagom i dati vam osećaj sigurnosti. Možete mu se obratiti kad se osećate bezndežno ili usamljeno. Ohrabriće vas da se s drugima povezujete na nivou duša. Kada imate neku važnu poruku koju želite da prenesete svetu, pomoći će vam da pronađete prave reči i pravi način da je prenesete. U svoje rituale kojima mu se obraćate uključite ljubičastu boju.

Izvor: Sensa