U ktikovanja, primetićete promene na sebi i u sebi.

Kako da aktivirate 7 glavnih čakri: neverovatna moć koja pojačava sve naše sposobnosti

Kundalini i bela boja

Jogasvesnosti naziva se kundalini jogom i pomaže ljudima da prevladaju sopstvene granice. Kundalini je sanskritski izraz za energiju koja se proteže u vidu zmije duž kičme, i upravo se ta energija pokreće tokom vežbanja ove vrste joge. U kundalini praksi nosi se bela boja jer se smatra da reflektuje svetlo, koje, samim tim, i mi sami upijamo. Upamtite da naša energija, kao i garderoba, odašilju određenu vibraciju koju potom šaljemo univerzumu.

Cilj je normalizacija energetskih tokova kroz spoj dinamičnih asana, muzike, meditacije i mantri. Noseći belu boju, pomoći ćete slobodan protok kundalini energije, jer bela boja simoblizuje jasnost svesti, čistoću uma i tela, jednakost, spoznaju. Interesantno je da garderoba bele boje od prirodnih materijala, prema kundalini učenju, štiti našu auru, jer se u belu boju sintetizuje energija svih čakri.

Ako ste blokirni i energetski iscrpljeni, ovo treba da uradite: čudesna vežba uzemljavanja donosi radost u trenutku

Meditacija ljubavi

Budisti i taoisti vekovima su praktikovali ljubavnu meditaciju, nazivanu metta bhavana. Verovali su da im ona pomaže da uspostave harmoniju sa univerzalnim tokovima energije – či. Ova meditacija će vam pomoći da razvijete saosećanje, uvežbate ono što se danas popularno naziva majndfulnesom, ali i da se oslobodite negativnog razmišljanja.

Cilj meditacije nije dobijanje nečeg zauzvrat već razvijanje brige i nežnosti, kako bismo se otvorili za ljubav na svim nivoima i razbili svoje unutrašnje i spoljašnje blokade. Nakon izvesnog vremena provedenog meditirajući, možete da uključite i vizuelizaciju. Udobno se smestite i fokusirajte pažnju na solarni pleksus. Dišite duboko i usmerite pažnju na senzacije koje dolaze iz predela srčane čakre, prepoznajući mentalne blokade, osećaje samopoštovanja, nezadovoljstva sobom, utrnulosti, itd. Dok to radite, ponavljajte afirmativne fraze, a nakon toga te fraze preusmerite mislima na osobu koja vam znači, da biste ih na kraju usmerili ka osobi sa kojom imate konflikt. Ove vežbe pomoći će vam da razvijete saosećanje i razumevanje.

Majndfulnes ponašanje

Razvijajući svest o sopstvenim mislima, postupcima, fizičkim senzacijama i prirodnoj okolini, bolje ćete se nositi sa emocijama i svakodnevnim životom. Interesantno je da majndfulnes pomaže u sprečavanju osuđujućeg mišljenja o sebi i drugima. Radeći na svesnosti tokom svakodnevnih aktivnosti, postaćete i svesniji lepote malih stvari. Možda i najbitnije, razvićete svoju empatiju i velikodušnost.

Molitva protiv energetskih blokada: reči kojima delujete na čakre

Probudite prvu čakru

Većini ljudi je korenskačakra neaktivna i zatvorena, što sprečava željeni protok energije. Dublju povezanost i spajanje sa zemljom kroz prvu čakru moguće je postići putem vežbi rotacije karlice i otvaranjem prve čakre. Ovim vežbama poboljšaćete protok energije u prvoj čakri, što će pozitivno da utiče i na ostale čakre. Takođe, jačanjem prve čakre podstaći ćete podizanje svesti o emocionalnim i neverbalnim elementima svog bića koji će dodatno da olakšaju uzemljivanje. Svakog dana odvojite vreme da uradite vežbe rotacije karlice u smeru kazaljke na satu, u trajanju do 15 minuta dnevno. Time ćete pomoći energiji u telu da se postepeno, sve dublje ukorenjuje i stvorićete vezu sa samim sobom.

Vežbu izvodite u stojećem položaju. Svu pažnju i svesnost usmerite ka prvoj čakri koja se kod žena nalazi između jajnika, dok se kod muškaraca nalazi u dnu kičme. Nakon toga, zamislite veliku zelenu energetsku loptu čiji je obim u skladu sa obimom koji pravite okrećući kukove. Nakon rotacije sa energetskom zelenom loptom, u jednom trenutku je pustite da padne, formirajući energetsku vrpcu koja se širi u središte Zemlje.

Izvor: Lovesensa