Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 znakova koji otkrivaju karmičku ljubav: proverite da li ste svog partnera upoznali u prethodnom životu

Karmičke veze su često teško održive, ali kada se isplati karmički dug mogu se pretvoriti u pravo blago ljubavi!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ljubavni život je, u većini slučajeva, prožet mnogim problemima. Oni se najčešće javljaju zbog neslaganja. Međutim, često se dešava da nije problem između partnera, već im okolnosti u kojima se sreću ne daju podršku da njihova veza nastavi da se razvija. Takve situacije često dovode do očaja i donose puno brige, patnje i bola. Zbog čega se to dešava? Kao da postoji neka nevidljiva sila koja stvara prepreke... Možda kosmos šalje znak da ta ljubav nema budućnost kojoj smo se nadali, ili jednostavno da nije suđena.

Zašto su se dve duše onda spojile? Odgovor uglavnom nalazimo u prethodnom životu i vezama koje se često kroz te živote provlače. Pored karmičkih veza u koje ulazimo, postoji odnos duše parova, kao i srodnihduša. Sve te veze imaju različitu funkciju i ulogu. Kada shvatimo kom tipu veza pripada naša, razumećemo zbog čega smo ušli u ljubavni odnos i šta od njega možemo da očekujemo.

Povezane vesti

Konstantna nestabilnost

Najčešći odnosi u koje ulazimo su ljubavno-karmičke veze. Kada se dve osobe koje ulaze u karmičku vezu vide prvi put, odmah imaju osećaj kao da su se već nekada srele. Osećaju bliskost i javlja se snažna privlačnost, a obično i strast.

Karmičke veze su teške i uvek nose probleme. Iako se partneri jako vežu, sukobi i konflikti između njih postaju sve teži. Ni okolnosti im ne idu na ruku. Strasti i želje su jake, ali kao da kosmos ne dozvoljava da ove duše u miru budu zajedno. One se vežu jedna za drugu, a strast i emocije su samo mamac na koji ljubavnici treba da se upecaju. A tada nastaje drama, jer počinje da se razmotava karmička priča, odnosno dugovi koje ove dve duše međusobno imaju.

Zbog toga su ovakve veze pune problema. Ništa ne ide lako i stalno postoje prepreke da veza funkcioniše normalno. Kako vreme prolazi i strasti se stišavaju, karma polako počinje da se odmotava. Ako su emocije prejake, strast može da zadrži snagu, čak i da se poveća, ali su konflikti i sukobi neminovni. U nekim vezama dolazi i do fizičkog obračina. Rat i strast su delo planete Mars, pa se kod ovakvih ljubavnika u uporednom horoskopu sigurno nalaze snažni aspekti sa ovom planetom. Sve je prenaglašeno, od ljubavi, seksa do patnje i bola. Intenzitet ovih suprotnosti su najjača odlika karmičke ljubavi. Ona nas tera da se duboko zagledamo u sebe. Što je intenzivniji bol, to je jača lekcija koju duše treba da nauče. Neki od simptoma karmičke veze su kada nas neko emocionalno, energetski, mentalno i fizički iscrpljuje i povređuje. Potreba da nekom pomognemo takođe može da bude znak karmičke veze.

Gubitak partnera

Prvi susret u kojem se oseća jaka privlačnost, polako se pretvara u gorko-slatku dramu. Još jedan od pokazatelja karmičkih veza je da su se duše sretale, možda čak i mimoilazile, a nisu ušle u vezu u jednom periodu, nego tek dosta kasnije. Radi se o tome da su nesvesno bežale jedna od druge, jer je na nivou podvesti duša znala da će gorko-slatka drama da uzme svoj danak. Često su bile na istim mestima, ali su se mimoilazile. Međutim, predznaci su uvek bili prisutni, samo ako su mogle nekako da ih protumače. Pošto je u pitanju karmički spoj, kad sazru upravo one okolnosti koje su potrebne da provedu duše kroz određeno iskustvo, one će se čudnom silom spojiti. Sve će da se desi gotovo preko noći. Tako se vezuju i upadaju u karmički vrtlog koji ih nekad povuče na dno, a nekad ih izbaci na površinu. Nekad su duboko u ambisu, a nekada na sedmom nebu.

Često se plašimo da će voljena osoba da nas napusti, izda ili prevari. Zato stalno pitamo, proveravamo, tražimo obećanje da će partner zauvek ostati sa nama, da nas ni pod kojim okolnostima neće ostaviti. Tu se javlja jedna nezdrava, ali slatka opsesija partnerom. Obično se dešava da je ta osoba u prošlom životu izgubila sadašnjeg partnera. To joj je ostalo zabeleženo negde u podsvesti. Zbog toga se plaši da svog partnera opet ne izgubi, pa može da se desi da ga baš iz tog razloga ona ostavi, ne mogavši da trpi pritisak straha i neizvesnosti.

U prošlom životu ta osoba je možda kraće živela. Možda je vihor rata odneo njen život, ili je na drugi način nestala. Pošto je ova druga ostala sama u velikom bolu i patnji, strah od ponovnog gubitka joj je ostao u podsvesti kao trauma. Takve osobe mogu da guše svojom ljubavlju, posesivnošću i opsesijom, ne dajući partneru mogućnost da normalno funkcioniše. On time postaje opterećen i onda kreću problemi. Dakle, model karmičkih veza je takav da pored opsesije, strasti, jakih emocija one uvek vuku probleme, povređivanja i nerazumevanje. Tada oba partnera pate i trpe. Ne mogu da se razdvoje, jer im to pričinjava veliki bol, a ostajanje u takvoj vezi, pored puno uživanja, prožeto je velikim poteškoćama...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj