Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 svetih biljaka koje otvaraju vaše čakre: ukonite energetske blokade

Pomoću ovih svetih biljaka aktiviraćete energiju svih 7 čakri, potrebno je samo da pratite savete koje donosimo.

  Izvor: Shutterstock

Čakre su centri moći u vašem telu. Upoređuju se sa zatvorenim pupoljcima lotosovih cvetova, koji se mogu otvoriti svim svojim potencijalom kada znamo kako da ih aktiviramo. Kundalini je još jedan hinduistički koncept energije koja leži u dnu kičme, između korenske i sakralne čakre, kao smotana uspavana zmija koja može da se odmota i oslobodi svoju energiju kada je to potrebno. Kundalini energija može spiralno da putuje kičmom kroz sve čakre.

Zašto svaka žena treba da šeta po mesečini: čudesan ritual koji isceljuje telo i dušu

Neuravnoteženost u čakrama dovodi do osećaja nezadovoljstva. Joga i meditacija mogu da se koriste za otvaranje čakri, tako da se aktiviraju i usklade. Još jedan način usklađivanja čakri je korišćenje svetog lekovitog bilja koje može da se koristi za čajeve, mirisne štapiće, ulja i začine, i u aromaterapiji.

Pogledajmo koje su to svete biljke koje mogu da otvore i usklade vaše čakre.

1. Aktivirajte i uskladite svoju korensku čakru s korenom od maslačka. Korenska čakra nalazi se na dnu kičme u blizini trtice. Crvene je boje i povezuje vas s fizičkom stvarnošću. Čaj napravljen od korena maslačka odličan je za uzemljenje korenske čakre. Vaša korenska čakra je odgovorna za aktiviranje fokusa na sadašnji trenutak i osigurava sve što je potrebno za vaš opstanak.

2. Aktivirajte i uskladite svoju sakralnu čakru s nevenom. Sakralna čakra je odgovorna za seksualnost. Narandžaste je boje i nalazi se ispod pupka. Sveta biljka nevena može da se koristi kako bi se postigla ravnoteža reproduktivnog sistema i aktivirala ova čakra.

3. Aktivirajte i uskladite svoj solarnipleksus s ruzmarinom. Solarni pleksus je mesto gde se pojavljuje "onaj osećaj u stomaku" – instinkt. Ovaj energetski centar odgovoran je za emocionalno zdravlje i sistem za varenje. Predstavljen je žutom bojom. Koristite ruzmarin kada pečete povrće na žaru ili kada ga pržite. Sveta biljka ruzmarin poboljšava varenje i uravnotežuje i usklađuje ovu čakru.

Ovaj cvet je magična amajlija: veruje se da svakome donosi ljubav i sreću

4. Aktivirajte i uskladite svoju srčanu čakru s glogovim bobicama. U eksperimentu koji je istraživao uticaj eteričnih ulja na srčanu čakru, istraživači su otkrili da masaža uljima i aromaterapija normalizuju krvni pritisak i poboljšavaju ukupnu aktivnost autonomnog nervnog sistema. Možete koristiti čaj od glogovihbobica za aktivaciju i usklađivanje srčane čakre i sistema krvnih sudova.

5. Aktivirajte i uskladite svoju grlenu čakru s algama. Grlena čakra se aktivira kada komuniciramo i plave je boje. Povezana je sa štitnom žlezdom, kojoj je potreban jod za normalno funkcionisanje. Alge se od davnina koriste za poboljšanje funkcije štitne žlezde. Alge takođe sadrže i mnoge druge esencijalne hranljive materije i minerale koji pomažu telu. Grlena čakra će vam biti zahvalna ako u svoju ishrane uvrstite alge.

6. Aktivirajte i uskladite svoju čakru trećeg oka s vidovom travom (vidac). Čakra trećeg oka je povezana s odlučivanjem i jasnom vizijom. Ova čakra je duboke indigo boje i može se aktivirati s vidovom travom. Možete je koristiti kao začin ili kao čaj.

7. Aktivirajte i uskladite svoju krunsku čakru s lavandom. Studija o uporabi eteričnih ulja i njegovog uticaja na stres pokazuje da se broj otkucaja srca smanjio uz korišćenje eteričnih ulja i aromaterapije, što je dovelo do smanjenja stresa kod pacijenata. Smanjenje stresa je korisno za aktiviranje i usklađivanje krunske čakre, a korišćenje svete biljke lavande doprinosi njenom otvaranju. Spajanje s božanskim i svojom beskrajnom snagom ključno je za krunsku čakru. Predstavljena je ljubičastom bojom i aktivira je miris lavande.

Izvor: Atma

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj