Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da doživite duhovno buđenje: 6 jednostavnih saveta

Uglavnom zamišljamo da se duhovno putovanje i duhovno buđenje kome težimo, dešavaju na nekom egzotičnom mestu ili nakon nekog traumatičnog životnog događaja. Ipak, ne mora da bude tako...

  Izvor: Shutterstock

Možda ste nekada pomislili da morate da probate ritual ajahuaske u Peruu ili, pak, da napustite supružnika kako biste iskusili duhovno buđenje za kojim čeznete. Međutim, sa svojom duhovnošću se možete povezati i u svojoj komfornoj zoni. 

U nastavku sledi 6 JEDNOSTAVNIH SAVETA ZA VAŠE DUHOVNO BUĐENJE:

Paulo Koeljo - neka vam ovo postane misao vodilja: Svakog dana Boga nam daje...

RAŠČIŠĆAVANJE!

Počnite tako što ćete da sredite sobu! Očistite prostor od stvari koje vam više ne trebaju, od svih onih stvari koje vam, zapravo, samo smetaju. Osim što je važno da pročistite fizički prostor, onaj u kom obitavate, važno je da pročistite i svoj um, dakle svoj mentalni prostor. Zato svakog dana izdvojite vreme koje ćete provoditi sami sa sobom, u tišini. Dozvolite svojim mislima da dolaze i prolaze, ne osuđujući ih pritom, i posmatrajte kako se vaš um postepeno raščišćava. Meditacija vam može pomoći da se relaksirate i budete prisutni u ovom trenutku, može vam pomoći da se povežete sa svojom intuicijom i ljubavlju. To je put ka duhovnosti.

ISPITAJTE SVOJA UVERENJA

Budite svesni onoga u šta verujete; osvestite svoja uverenja. Važno je da razumete snagu energije koju ulivate u njih i u svoj lični svet, ali i u svet oko sebe. Budite iskreni prema sebi i razmislite da li vaša [trenutna] uverenja podržavaju vaš duhovni razvoj? Često duhovno buđenje podrazumeva puštanje starih uverenja kojih smo se držali celog života; da bismo se probudli, moramo da shvatimo da spavamo.

PROŠIRITE SVOJ UM

Istražite nove ideje i različita uverenja. Čitajte knjige, pohađajte kurseve, razgovarajte s ljudima koji žive potpuno drugačije od vas. Do buđenja dolazi onda kada naučite nešto novo, onda kada “razbudite” svoj um i duh iz dremeža u kom, do tog trenutka, verovatno niste ni znali da ste. Kada svoj um proširite novim idejama, uverenjima i mogućnostima, povećavate šansu da iskusite život kakav niste ni mislili da je moguć!

IZAĐITE NAPOLJE 

Napolju su energija, duh i magija. Sedeći za kompjuterima, mnogi su diskonektovani od stvarnog sveta. Zato je dobro da izdvojite vreme da se povežete s prirodom. Čak i ako živite u velikom gradu, možete da pronađete drvo koje možete da dodirnete, baštu kojoj možete da se divite, svež vazduh koji možete da udahnete. Pokušajte, pritom, da se “otkačite” od telefona i budite sami, ukoliko je to izvodljivo. Uživajte u miru i samoći, budite prisutni i dozvolite sebi da vas iznenadi živost koju ćete pronaći u sebi. 

Vladeta Jerotić - važna životna lekcija: Od neprijatelja učimo, a ne od prijatelja

VODITE RAČUNA O SEBI 

Zdrava ishrana i fizička aktivnost odlični su načini da se povežete sa sobom i svojom višom moći. Kada nam je unutrašnji sistem [fizički, mentalni, emocionalni i duhovni] začepljen i zaglibljen u letargiji, blokiramo mogućnosti za duhovni razvoj i eventualno duhovno buđenje. Zato održavajte svoje telo čistim i zdravim, hranite se zdravo i budite fizički aktivni. 

NAUČITE DA PUSTITE 

Duhovno buđenje ne može da se forsira, do njega se ne dolazi silom. Iako ima mnogo saveta za takvo buđenje, uključujući i ove koje sada čitate, istina je da recept za prosvetljenje ne postoji. Uradite ono što možete, a onda pustite... Ako se čvrsto uhvatite za ideju duhovnog buđenja, daleko ste od iskušavanja istog. Imajte u vidu da se uvek krećete stazom koja je za vas savršena... Duhovno buđenje ne mora nužno dugo da traje, ali kretanje stazom duhovnosti jeste doživotno putovanje. Pratite navedene korake, bez pritiska i sile, i vremenom ćete se probuditi u jednoj dubljoj, dinamičnijoj svesti...

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj