Svako od nas želi da bude okružen pozitivnomenergijom, ali život nas često iznenadi nepredviđenim situacijama i u okruženju nailazimo na razne izvore negativnosti, piše Lovesensa.

Otkrivamo načine na koje ćete uvek sačuvati čistotu svoje aure i lakše ćete se odbraniti od uticaja negativne energije:

1. Loša energija nije u vašoj prirodi

Budite svesni da negativna energija koju upijate iz okruženja nije vaša, ona nije deo vaše prirode. Kada se osećate da vas ispunjava talas negativne energije, vi pokrenite pozitivnu energiju. Mislite o stvarima koje vas raduju, pričinite sebi neko zadovoljstvo ili počnite više vremena da provodite sa pozitivnim ljudima. Zapamtite, loša energija nije vaša energija.

2. Zamislite svoju auru

Kako biste napravili granicu između svoje i tuđe energije, potrebno je da ojačate auru. Zamislite svoju auru, zamislite kako vaše telo okružuje omotač svetlosti. Vizualizujte kako je aura vaš omotč, najmoćniji štit kroz koji ne može da prodre tuđa, negativna energija.

3. Jasnoća

Svako od nas je ispunjen energijom i ta energija kruži od osobe do osobe. Postoje ljudi koji šire negativnu energiju svesno, kao i oni koji prenose loše energetke vibracije jer je neko drugi njima preneo negativnu energiju. Pokušajte da razvijete svest kakva vas negativna energija "napada" i šta je njen izvor. Samo tako ćete imati kontrolu nad njom.

4. Ego

Pojačan ego je često izvor negativne energije. Ego i arogancija su raspršivači negativnih vibracija. Zato se potrudite da ne budete u okruženju egoističnih osoba ako vaša aura nije dovoljno ojačala.

5. Budite zahvalni

Zahvalnost i ljubaznost su divni pokretači talasa pozitivne energije. Ove dve magične osobine čine od vas bolju osobu i pomažu da očistite auru i zaštitite se od loših energetskih vibracija. Pokušjte postepeno da ih usvojite i primenjujete u svakoj životnoj situaciji.

Izvor: Lovesensa