Svako od nas nosi svoj karmički teret, ali pravimo najveću grešku kada karmui krivimo za neko loše iskustvo, piše Lovesensa.

Važno je shvatiti da karma nije kazna, već je tu kako bi nam pokazala put. Ona je lekcijaduše koju zaista moramo naučiti. Ipak,. te lekcije najčešće nisu lake, ali moramo ih prihvatiti kako bi se začaran krug negativne karme napokon zatvorio.

Karma se stvara kada odbijamo da prihvatimo mudrost koju je naša duša želela da usvoji.

Na primer:

Suprug koji je u nesrećnom braku čini preljubu, zapostavlja porodicu i posvećuje se samo sebi. On ne želi da reši problem koji je nastao u braku, već od njega beži i sveti se kroz svoja loša dela. Na kraju, taj suprug kako bi potpuno problem eliminisao, napušta porodicu i počinje da živi potpouno drugačijim životom.

U sledećem životu suprug će morati da završi svoju lekciju, jer je u prethodnom životu bežao od važnih životnih lekcija i tako stvorio karmu. Moguće je da će u sledećem životu imati partnera koji vara ili će biti dete koje otac napušta. Karma nam u svakom životu donosi sličnu negativnu situaciju kako bismo se našli u "tuđim cipelama" i shvatili važnu lekciju.

Ovo je pravi primer osobe koja se našla u karmičkim obrascima. U iste situacije vraćaćete se sve dok ne shvatite šta podrazumevaju ljubav, saosećanje i opraštanje. Što duže neki model ponašanja ne shvatate na pravi način, karmički zadaci i izazovi biće sve teži.

PageBreak

Samo jedna stvar može zauvek izbrisati lošu KARMU: evo kako da zatvorite taj začarani negativni krug
Foto: Shutterstock samo-jedna-stvar-moze-zauvek-izbrisati-losu-karmu-evo-kako-da-zatvorite-taj-zacarani-negativni-krug2

Lošu karmu prvenstveno prooizvode mržnja i bes - od ovih negativnih osećanja scve počinje. Kada mrzite nekoga ko vas je napustio ili povredio, vraćate se u lošu karmičku priču. Ključno rešenje za lošu karmu je sposobnost OPRAŠTANJA. Otpuštajući negativne stvari i mračna osećanja, konačno možete izaći iz kruga negativne karme.

Kada ljudima oprostite bol koji su vam naneli, oduzimate im snagu da vas ponovo povrede. Tada uzimate moć isceljenja u svoje ruke i možete nastaviti napred sa životom. Otpuštajući loše uspomene, možete izaći iz kruga ponavljajućih negativnih situacija koje loše utiču na vaš život.

Sve potisnute emocije mogu stvoriti lošu karmu - ljutnja, osveta, mržnja, bes, nesigurnost, ljubomora, krivica, osećaj inferiornosti, strah, tuga, depresija, očaj i osećaj bespomoćnosti.

Opraštanje ne znači da podržavate negativno delovanje sebe ili druge osobe, već opraštaš jer zaslužuješ mir i zdravlje. Više ne morate da vidite te osobe, niti da imate kontakt sa njima, ali važno je da im iskreno oprostite kako biste rasteretili svoju dušu.

Kada opraštamo, zapravo razumemo način na koji život funkcioniše. Kada razumemo moć opraštanja, postajemo saosećajniji.

Opraštanje je put ka Božanskoj ljubavi, a ljubav je put do prosvetljenja.

Ljubav i oproštaj brišu negativnu karmu.

Izvor: Lovesensa