Životna energija je esencija mentalnog, fizičkog i duhovnog zdravlja. Kako biste između ova tri važna aspekta života napravili apsolutni balans, važno je da povećate životnu energiju.

Prepoznavanjem ključne veze između uma i tela, možemo poboljšati zdravlje našeg duha i naš protok energije. To svakako uključuje: zdravu ishranu, vežbanje i dovoljno sna, a protok životne energije može se poboljšati na sledeće načine.

1. Povežite se sa istomišljenicima

Povezivanjem sa ljudima koji imaju slične interese, ciljeve i ideje, vaša energetska vibracija se povećava, i kao rezultat, optimizam u vašem životu se intenzivira. Različiti kursevi, radionice, sportske aktivnosti, putovanja i istraživanje novih mesta, učenje novih veština mogu biti načini na koje se možemo povezati sa istomišljenicima.

2. Odvojite vreme za razmišljanje

Razmišljanje o sebi i svom životu je veoma važno, za to odvojite najmanje 15 minuta svakog dana dnevno. Morate Razmislite da li radite u okviru svojih potencijalnih mogućnosti. Smirite se, pogledajte šta vas opterećuje ili donosi negativnost i kako da se toga rešite. Pisanje dnevnika je takođe korisno ili sve što, prema vašem ličnom iskustvu, jača vašu povezanost sa duhovnom suštinom - šetnja prirodom, meditacija, joga ...

3. Budite ljubazni prema drugima

Dobrotvorna ili zajednička usluga kroz vaš rad mogu značajno povećati vašu energiju. Čak i najmanji čin dobrote ima veliki uticaj na našu energiju i optu dobrobit.

4. Povežite se sa prirodom

Priroda ima moćnu ravnotežu. Boravak u prirodi donosi osećaj smirenosti, odnosno stanje u kojem se osećate prijatno, razvijate kontakt sa sobom i povezujete se sa suštinom svoje duše.

Izvor: Lovesensa