Karma je način na koji vam Univerzum vraća ono što ste dali - ako date dobru energiju, ona će se vratiti, kao i negativna energija. Često živimo na autopilotu, ne shvatajući da ono što mislimo i privlačimo. Karma - univerzalni zakon uzroka i posledice, prema budizmu, nije imun na naš uticaj i svestan napor da promenimo ono što dajemo, a samim tim i ono što primamo i privlačimo u život. 

U trenutku kada živite svesno, počinjete da privlačite magiju u svoj život. Saznajte kako možete da pojačate svoju dobru karmu!

Govorite istinu

Kada govorite istinu, puštate ljude u svoj život koji takođe govore istinu. Ne samo da ćete privući ljude od poverenja u svoj život, već ćete se osećati bolje znajući da živite autentično, bez potrebe da laži prikrivate drugim lažima.

Pomažite ljudima

Život koji se proživi pomažući onima kojima je pomoć potrebna nikada nije izgubljen život, zato iskoristite svoje talente i jedinstvene osobine da pomognete onima oko sebe. Ovaj metod poboljšanja vaše karme je najlakši, jer u svakom trenutku možete učiniti neko dobro delo.

Meditirajte

Kada vam sve izgleda teško, jednostavno uđite u sebe i smirite svoj um. Obratite pažnju na svoje misli i pobrinite se da ostanu pozitivne, tako da možete nastaviti da privlačite dobre stvari iz univerzuma. Važno je da se često povezujete sa svojim najvišim ja, kako biste mogli da zračite dobrom energijom.

Živite sa smislom

Šta god da radite u životu, uradite to u potpunosti i postavite jasne namere za ono što želite. Svaki dan koji vam se nudi ima za cilj da vas približi sreći. Uživajte i u prilikama koje dobijate od života i izazovima sa kojima se suočavate, jer svi oni imaju svoju ulogu.

Vežbajte ljubaznost i saosećanje

Život funkcioniše u ciklusima davanja i primanja, i što više dajete, više ćete i dobiti. Nikada ne postajete siromašniji jer ste velikodušni, naprotiv: postajete bogatiji iskustvima i pozitivnim emocijama. U nekom trenutku, ono što dajete vam se vraća. Svet nikada ne može imati dovoljno ljubaznosti, zato budite nežni i pažljivi prema onima oko vas. Kroz ovaj stav privući ćete magiju u svoj život.

Možda će vas zanimati da pročitate i o 10 zakona karme koji utiču na naš život.

(Sensa)

BONUS VIDEO: