Možda verujete da živeti punim plućima znači videti svaku zemlju na svetu, napustiti posao preko noći i zaljubiti se do ušiju, ali u stvarnosti to znači da budete prisutni – prisutni u sadašnjem trenutku.

Kako piše Brajana Vest, poznata autorka (101 Essays That Will Change The Way You Think), živeti u potpunosti znači naučiti kako da se brinete o sebi, kako da se osećate dobro u svom telu. To znači naučiti kako da kreirate jednostavan život na koji ste ponosni.

Pun život ne mora da se sastoji samo od trenutaka u kojima vam krv pumpa već i od onih koji vam daju do znanja da je u redu da usporite. Da ne morate uvek da se dokazujete. Da ne morate večno da se borite ili stalno želite još.

Ne treba nam mnogo da bismo bili srećni, ali nam je potrebna autentičnost

Potrebne su nam stvari koje dodiruju naša srca, oživljavaju nas i čine da osećamo da smo ovde sa razlogom: da doživimo nešto što samo ljudsko telo može da dotakne, samo ljudski um može da razume, samo ljudsko srce može da voli. Kada sebi uskraćujemo autentično iskustvo života, posežemo za više, iako u stvarnosti ne želimo da otkrijemo više sveta, već da ga dublje osetimo.

Ne morate stalno da trčite

Odgovori koje tražite verovatno su već u vama sve vreme. Putovanje nije u pronalaženju te istine, već u jačanju vaše unutrašnje rešenosti da izaberete ono za šta ste oduvek znali da je ispravno, čak i ako svet to ne bi razumeo; čak i ako bi to razočaralo neke ljude; čak i ako bi vas to moglo da uplaši ili izazove ili da učini da se osećate ranjivo na način na koji se nikada ranije niste osećali. Nadam se da ćete otkriti da nije uvek važno gde ćete završiti, već kako ćete preduzeti svaki korak na putu do toga.

Pronađite radost u malim stvarima

A kada dođu važni trenuci, osetićete ih na način na koji do sada niste mogli. Cenićete ih jer ćete moći u potpunosti da saosećate sa njima. Postepeno ćete početi da shvatate da vaš život može da raste samo srazmerno tome koliko ste uravnoteženi u sebi – jer ako ne znamo da pronađemo radost u malim stvarima, ne možemo je u potpunosti osetiti ni u velikim stvarima.

Izvor: Sensa.metropolitan.si

BONUS VIDEO: