Kad smo mlađi, lakše je održavati prijateljstva. Čak mislimo da je bolje imati što više umesto manje pravih. Ali što smo stariji, sve više shvatamo da je bolje da se fokusiramo na samo nekoliko prijatelja, posebno na one koji donose sreću i smisao u naše živote.

Evo svega što treba da znate o tome kakav je pravi prijatelj.

1. On vas bezuslovno podržava
Pravi prijatelj nas podržava bez obzira šta radimo, biramo, osećamo ili mislimo. On nas ne osuđuje i poštuje naše odluke. Pored toga, on je uvek uz nas, bez obzira šta se dešava u našim životima - čak i kada doživimo neuspeh ili smo u životnoj krizi.

2. Ostaje u kontaktu sa vama
Baš kao što je romantičnim vezama potrebna doslednost da bi napredovale, tako je i sa prijateljstvima. Možda se ne čujete sa prijateljima svaki dan ili čak nedelju dana, ali ostajete u kontaktu. Čak i ako vas život odvede u različitim pravcima, naći ćete način da ostanete povezani.

3. On je dobar slušalac
Pravog prijatelja zanima šta imate da kažete, čak i ako to nema najviše smisla. On želi da se osećate saslušano i može vam čak pomoći da vidite probleme u novom svetlu.

4. On je odan vama, vašim tajnama, vašim odlukama i vašim pričama
On stoji uz vas kada prolazite kroz težak period i neće vas ostaviti ni kada vam je najgore.

5. Između vas nema ljubomore
Bez obzira koliko ste uspešni, srećni ili ispunjeni, odani prijatelj nikada neće biti ljubomoran na vaš uspeh ili dostignuća. U stvari, on veruje u vaš potencijal i može vam čak pomoći da postignete svoje najvažnije ciljeve.

6. Verujete mu
Tokom godina, ispostavilo se da je pravi prijatelj zaista vredan poverenja. Samo to osetiš i znaš da je istina. Koliko pravih prijatelja imaš? Dajte sve od sebe da ostanete u kontaktu sa njima. Cenite ih i nikada ih ne uzimajte zdravo za gotovo.

Izvor: Sensa.metropolitan.si

BONUS VIDEO: