Doreen Virtue je američka autorka i psihološkinja. Jedan je od najvećih stručnjaka o anđelima i navodi da je vidovita od detinjstva.

"Heruvimi su mladi anđeli koji nam pomažu da naša srca i umove držimo otvorenima za ljubav. Otvorenog srca i uma, možemo da iskusimo čari života kroz oči deteta. Kad sam bila vrlo mlada, moj otac mi je pomogao da razvijem svoju intuiciju. Na primer, sakrio bi neke predmete, a zatim bi šetao sa mnom, sve dok ih uz pomoć svog osećaja ne bi pronašla.

Nebeski ratnici za slavu Božiju i dobro ljudi: anđeoska hijerarhija u pravoslavlju svrstana u 3 čina...

Kada sam se vozila s njim do prodavnice, zatražio bi od mene da zatvorim oči i koristim svoje unutrašnje znanje kako bi locirala prazno parkirno mesto. Možete i vi da učinite isto. Deca su prirodno intuitivna i većina dece može da razgovara sa svojim anđelima. Uz pomoć svojih roditelja, dečji prirodni duhovni darovi mogu da cvetaju i razvijaju se.

1. Veruj u sebe

Čak i ako si mali, možeš da učiniš puno stvari. Jako si pametan i uvek ćeš znati sve napraviti na pravi način. Kada imaš nešto novo da napraviš, veruj u sebe! Ti to možeš!

2. Pozovi svoje anđele

Anđeli su s tobom upravo sada. Anđeli ti žele da pomognu, samo moraš da zatražš pomoć. Možeš da ih pitaš da ti pomognu tiho ili glasno. Anđeli čuju tvoje misli i osećaje. Zatraži pomoć za sve stvari koje te brinu.

3. Ne dopusti da se osećaš loše zbog drugih ljudi

Deca mogu da budu pakosna kada nisu zadovoljna. Ponekad pakosna deca imaju pakosne roditelje. Ako su druga deca zla prema tebi, to je zato što oni žele da i svi drugi budu nesrećni kao što su oni.

Moli za njih da postanu srećniji i bolji. Kada se neko loše odnosi prema tebi, nemoj se osećati loše. Umesto toga, razgovaraj sa mamom, tatom ili nastavnikom. Oni moraju da znaju ako se bojiš nekog deteta u školi ili ako bilo ko povređuje tvoja osećanja.

4. Veruj u Božja čuda

Bog te voli i anđeli te vole. Bog može sve! Božja pomoć zove se čudo. Nebo ti želi pomoći. Pričaj s Bogom o svojim strahovima i molitvama. Pažljivo slušaj odgovore koje ćeš dobiti kroz svoje osećanja ili ćeš ih čuti u svojim mislima.

5. Voli i poštuj sebe

Ti si vrlo poseban! Svet je zbog tebe bolje mesto. Svaki dan, reci sebi: Volim te!

6. Zaželi želju!

Koju želju bi volio da ostvariš? Želje su poput molitvi, kada molimo Boga za pomoć. Zaželi želju upravo sada. Ostvariće se na drugačiji način od onog koji očekuješ. Želje se uvek ostvare na najbolji mogući način.

7. Zamisli kako se tvoji snovi ostvaruju

Snovi o lepom životu mogu da se ostvare. Sve što treba da učiniš je da zamisliš da je sve to istinito. Kada vidiš, osećaš i misliš dobre stvari o svom životu, dobre stvari se događaju. Možeš da naučiš svoj um da misli samo dobre misli. To te čini srećnim i moćnijim.

Znak sreće na rukama: da li i vi na svom dlanu prepoznajete liniju anđela...

8. Veruj svojim osećanima

Tvoji osećaji su glavni način na koji Bog i anđeli razgovaraju s tobom. To je razlog zašto je važno da obraćaš pažnju na svoje osećanja. Osećanja su čarobna. Poslušaj ih! I nikad ne zaboravi da su anđeli uvek s tobom! Nikad nisi sam. Bog i anđeli su uvek s tobom.

Uvek možeš da razgovaraš s njima o svemu što te muči. Nebo te voli upravo sada!"

Izvor: Atma