Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ste prirodni iscelitelj: 14 znakova da ste empata koji ne treba da vas brinu

Ako smo naučili da sakrijemo svoje emocije, možda smo ih usput i zagubili.

  Izvor: Foto: Profimedia

Kada nismo svesni ovog dara, kao empate osećamo osećanja ili bol drugih - nemir, tugu, bes, zajedno sa fizičkim bolom koji ih prati i verujemo da su to naša osećanja ili bolesti. To je jako zbunjujuće jer mi tada ne razumemo zbog čega se ovako osećamo. To može da bude naglo i naizgled ničim izazvano.

Ono što se dešava zapravo jeste da vi kao empate, prirodni iscelitelji, na, za početak nesvesnom planu preuzimate patnju drugih, kako biste im doneli olakšanje.

To se manifestuje tako što osećate različite negativne emocije, fizičke boli i simptome koje naizgled dolaze niotkuda. Iako u početku na svesnom planu smatramo da je ovo previše teško, uznemiravajuće i bolno, zapravo kada bismo zaista došli u dodir sa najdubljim težnjama naše duše i imali priliku da odaberemo da li ćemo da pomažemo ili ne, po cenu sopstvene patnje, koja u poređenju sa olakšanjem koje druge osobe osećaju ovom prilikom izgleda minorno, odgovor bi uvek bio potvrdan.

Anđeoska zbirka priča: Bajka o otrovu uvrede i lekovitom oproštaju...

Takođe, ako uzmemo da smo svi jedno i da svi zajedno činimo kolektivno nesvesno sa kojim smo svi povezani, zapravo isceljivanjem drugih isceljujemo i sebe i stvaramo mnogo bolje i čistije okruženje od koga ćemo i mi sami ubirati puno koristi.

Mnogi od nas koji su rođeni kao empate ne razumeju u potpunosti ovaj dar. Vrlo je verovatno da ste bili plašljivi i povučeni kao dete jer niste razumeli sva ta intenzivna osećanja, koja su mogla da čine izlazak u svet poprilično zastrašujućim. Moguće je da ste dok ste odrastali slušali kako ste preosetljivi, prenaporni, plačljivci, preemotivni, dramatični... Da je potrebno da malo očvrsnete, manje dramite i izvodite. I onda ste negde usput naučili da nije ok da ne budete ok. Da je potrebno da budete isključivo srećni. Pa ste naučili kako da sakrivate svoje emocije, možda ih čak usput i zagubili.

Ali zapravo vaša duša pročišćena dobrom karmom i dobrim ponašanjem tokom mnogo života unazad je došla sa ciljem da pomogne. Vi na ovoj planeti u ovom životu imate misiju. To je put koji je došao kao nagrada, iako, drage empate, u početku može da deluje kao teret i put prepun bola i patnje. I kao nešto toliko visoko i lepo, naravno da dolazi na nerazumevanje okoline. Odrastali ste i živeli verujući da ste ružno pače, a ustvari ste sve vreme bili predivan labud.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj