Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubav, magija i kristali: Jelena Popović sa posebnom pažnjom stvara brojanice i amajlije koje u sebi nose tradiciju i istoriju našeg podneblja

Čarobne reči Jelene Popović začinjene zvezdanim prahom donose priču o značaju brojanica i amajlija, ali i o njihovoj simbolici.

  Izvor: Jasmina Stojanović

Kada se isprepletu energije svetova, univerzuma i dragog kamenja sa osmehom jedne Jelene, znajte da vas taj vrtlog neće odvesti u zemlju Oz već u magičan svet dragulja, zmajeva, vila, čarobnjaka i čarobnica. Njena snaga srca i misli pronalazi svoj oblik u najrazličitijem nakitu, brojanicama i amajlijama, a razgovor s njom vodio nas je ka priči o neizbežnom doprinosu žena temama ljubavi, magije, ali i našeg porekla i sudbini žena na ovom podneblju.

Ljubav je smisao svega – mi smo ovde, sad i tu, da bismo voleli i bili voljeni. Ljubav je sve što nije umno – čim počnete da kalkulišete, merite, vagate, cenjkate se i tvrdite pazar – tu ljubavi nema. Ljubav ima bezbroj prikaza i svi su iskreni, pravi i, u biti, naivni. Bez ljubavi nema ni vere ni nade. U suštini, ta tri postulata osnov su zdravog i ispunjenog života – sva mudrost u tri male reči, jer najveće bogatstvo nije uopšte materijalno. Svi traže ljubav bez obzira na materijalni status, obrazovanje, godište, to odakle su krenuli i dokle su stigli. Zaista je srećna osoba koja ima ljubav za sebe i druge. Egipćani su u procesu mumificiranja i pripreme za zagrobni život odbacivali mozak, a srce ostavljali u telu i najviše cenili jer su smatrali da je ključ uma, tela i duha jedne osobe.“

Kreatoru se i nebo raduje: istrajnost i ljubav prema pisanju na najbolji način portretišu književnicu Anu Atanasković

Interesantnu i mnogima poznatu frazu – ljubav, vera, nada – popularizovala je upravo Jelena Popović svojim inspirativnim nakitom.

"Mi pravimo duhovni nakit za sve vere i sve ljude dobre volje. Poenta kristalnih brojanica i narukvica koje god da ste vere, agnostik, politeista ili ateista, jeste momenat kada uz prigodnu molitvu ili meditaciju koristimo brojanice tako što prelaženjem preko kuglica stimulišemo jagodice na prstima gde ima puno nervnih završetaka i samim tim se opuštamo i na pozitivan način prepuštamo svojim mislima i željama. Svojevremeno sam se sastala sa predstavnicima svih veroispovesti kod nas i podrobno popričala na temu molitve, brojanica, meditacije, smirenosti i želja. Sve što pravimo radi se po uputstvima i sa blagoslovom svih naših verskih poglavara. Kod nas su svi dobrodošli i podjednako smo posvećeni svima. Treba uzeti najbolje iz svega i prilagoditi svom životu, sve dok ne smetate drugima i ne namećete svoja pravila. Ne čini i ne brini je najjednostavnije pravilo."

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj