Postoje parovi koji dokazuju da su velike ljubavi, koje traju celi život, zaista moguće, samo treba naići na "srodnudušu".

Ovi parovi i njihove ljubavne priče raznežiće srce, vraćaju veru u ljubav i pokazuju da nikad ne treba gubiti nadu niti odustajati od ljubavi.

Pisma otkrivaju koliko su se voleli

Džudit Lovel poznavala je svog deda kao mračnog i dostojanstvenog čoveka pa se iznenadila pronašavši ljubavna pisma koja je pisao baki i dobijao od nje u mladosti. Zvao se Dejvid Hurd i sa Jamajke je doputovao u Njujork 1907. godine gde je radio šta je stigao da bi preživeo. Bio je usamljen i 1913. godine počeo je da se dopisuje sa nepoznatom ženom Avril Kato sa Kariba. Njihova romansa rasla je svakim pismom, a ona mu je čak slala pisma koja je našpricala parfemom. Nakon godinu dana dopisivanja on se toliko zaljubio u misterioznu ženu da je u pismu zaprosio, iako čak nikada nije video ni njenu fotografiju.

Nervozno je čekao odgovor, naravno pristala je nakon blagoslova svojih roditelja. Prvi put su se videli na dan venčanja u avgustu 1914. godine na Jamajci. Ona se preselila sa njim u SAD gde su dobili šestoro dece. Ona je umrla 1962. godine, a on devet godina kasnije.

Razdvojili su ih nakon venčanja, pronašli se 60 godina kasnije

Prošlo je samo tri dana od venčanja Ane Kozlov i Borisa, a on je već morao u Crvenu armiju. Bilo je to 1946. godine. Ona ga je čekala, ali Staljin je prognao nju i njenu porodicu u Sibir odakle nije mogla pisati svom suprugu.

Boris je proveo godine života pokušavajući da je pronađe, potpuno su izgubili kontakt. Ana je bila toliko shrvana, pa je njena majka tad uništila sve uspomene na Borisa, uključujući i fotografije venčanja pa čak i pisma. Ona se na kraju ponovno udala, a Boris oženio. Godine su prolazile i oboje su izgubili svoje supružnike, a onda se dogodilo čudo. Ana je posetila rodno selo, gde su oboje nekad živeli. Hodajući ulicom u daljini je ugledala starijeg muškarca. Srce joj je zaigralo, bio je to Boris. On je došao u selo da poseti grob svojih roditelja. Videvši Anu potrčao je do nje. Sva osećanja su se vratila. Ponovo su se venčali i napokon živeli zajedno kao muž i žena.

PageBreak

4 istinite priče o velikoj ljubavi muškarca i žene: ove ispovesti vraćaju veru u pravu LJUBAV
Foto: Shutterstock 4-istinite-price-o-velikoj-ljubavi-muskarca-i-zene-ove-ispovesti-vracaju-veru-u-pravu-ljubav2

Čekali su 11 godina da budu zajedno

Irina i Vudfort Meklin venčali su se, ali nisu slutili da će morati da čekaju dugih 11 godina da bi bili zajedno. U ranim 1970-im godinama Irina je živela u Moskvi gde je i radila. Tamo je upoznala američkog profesora Vudforta Meklina. Zaljubili su se i venčali dve godine kasnije u maju 1974. Ali, u avgustu je Vudfortu istekla viza i morao je napustiti Sovjetski Savez. Pokušavao je posetiti svoju ženu u Moskvi, ali su mi više puta odbijali da ulazak u zemlju. S druge strane, Irini nisu dopuštali da napusti zemlju, i to bez objašnjenja. Par je u kontaktu bio pismima i telefonskim pozivima, a redovno su slali fotografije. Više od 11 godina kasnije Irina je napokon dobila "zeleno svetlo" da se preseli u SAD.

Krajem januara 1986. godine sletela je na aerodrom Vašington, on ju je nestrpljivo čekao. Poleteli su jedno drugom u zagrljaj. Irina je njihovo iskustvo pretočila u knjigu "O ljubavi i Rusiji: Jedanaestogodišnja borba za mog muža i slobodu".

Rodili su se istog dan, a on je umro dan nakon nje

Les Brovn Jr. i njegova supruga Helen rodili su se istog datuma - 31. decembra 1918. godine. Čim su se upoznali u srednjoj školi, znali su da će biti nerazdvojni. Les je dolazio iz imućne porodice, a Helen iz radničke. Njihovi roditelji nisu odobravali vezu, uveravali su ih da je klasna razlika nepremostiv problem. Ali, oni su dokazali suprotno. Venčali su se, postali roditelji i svaki dan su bili zajedno, srećni jedno sa drugim. U dubokoj starosti Helen je obolela od raka želuca, a Les se borio sa Parkinsonovom bolešću. Nakon 75 godina braka, ona je umrla 16. jula 2013. godine, a on dan kasnije.

Izvor: 24 sata.hr