Neke tragedije učine da ljudi koji se suoče sa teškim trenucima učine neverovatne stvari u čast večne ljubavi i sećanja na voljenu osobu. Upravo je to uradio Vinston Haus, napravivši za svoju ženu najdivniji park koji možete zamisliti.

Ovako je počela istinska ljubavna priča

Dženet i Vinston zaljubili su se na prvi pogled dok su još bili tinejdžeri. Svakim danom njihova ljubav je postajala se jača. Kada su napunili 17 godina, 1969. venčali su se i preselili na farmu, a ubrzo su dobili i sina.

33 godine par je živeo u miru i harmoniji. Farma im je cvetala, sin je odrastao, ljubav je plamsala kao i prvog dana, ali život je rešio da im pomrsi konce.

Tragedija koja je promenila sve

Dženet nije dočekala svoj 50. rođendan, njen život se iznenada ugasio usled infarkta. Vinston je bio neutešan, ljubav njegovog života nestala je zauvek i on je gledao kako se ceo svet raspada pred njegovim očima.

Slomljen tugom, Vinston je utehu pronašao u prirodi. S obzirom da su oboje uživali da provode vreme na svojoj farmi slušajući cvrkut ptica, upijajući zrake sunca i čist vazduh, on je u njenu čast na tom mestu posadio jedno drvo. Činilo mu se da jedno nije dovoljno, pa je odlučio da posadi još nekoliko.

Zaustavio se tek kada je broj zasađenih mladih hrastova dostigao čak 6.000!

Raspored kojim je drveće posađeno će vas ostaviti bez reči. Samo su on i njegov sin znali za tajnu koju čuva šuma. 17 godina kasnije, kada je drveće dovorno poraslo, prizor je izmamio osmehe mnogima i divljenje prema ovom čoveku.

Srce skriveno u šumi

2012. godine muškarac po imenu Andi Kolet preletio je preko farme Hoves u balonu kada je usred hrastove šume ugledao travnjak u obliku srca.

On je fotografisao ovaj predivan prizor i nazvao ga najneverovatnijim od svega što je ikada video iz ptičje perspektive.

Nakon objavljivanja fotografija snimljenih tog dana, Andi je odlučio da razgovara sa vlasnikom slikovite hrastove šume.

Tada je Vinston okrio sve detalje ovog parka napravljenog u čast njegove voljene žene. Ceo travnjak prekriven narcisima, Dženetinim najdražim cvećem.

"Bio je to bljesak inspiracije. Ako nas ona posmatra sa neba, sigurna sam da joj se svidelo srce koje sam za nju stvorio", rekao je Vinston, brišući suze.

"Trebalo mi je neko mesto na kome ću moći da se osamim i sećam srećnih dana", završava on svoju priču.

Izvor: Stil