Životna priča cenjene američke pesnikinje, književnice i aktivistkinje pravi je dokaz da uz mnogo hrabrosti i vere u bolje sutra možemo pobediti čak i najvece životne nedaće.

Rođena je 4. aprila 1928. godine u Sent Luisu pod imenom Margarit Eni Džonson. Detinjstvo male Maje, kako ju je prozvao njen stariji brat Bejli, obeležile su brojne traume.

Imala je samo tri godine kada su se njeni roditelji razveli. Otac je potom Maju i godinu dana starijeg Bejlija same vozom poslao u Arkanzas kod bake. Tamo su živeli četiri godine, a zatim ih je otac oboje vratio njihovoj majci u Sent Luis.

Kada je imala 8 godina, seksualno ju je zlostavljao majčin novi partner Frimen. Mala Maja poverila je svoju bolnu tajnu s bratom, koji je sve otkrio ostatku porodice. Frimen je uhapšen zbog silovanja, ali u zatvoru je proveo samo jedan dan.

Četiri dana nakon izlaska iz zatvora pronađen je mrtav, a iako to nikada nije dokazano, Maja je pretpostavljala da su mu život oduzeli njeni zaštitnički nastrojeni ujaci koji nisu mogli da se nose s činjenicom da je pušten na slobodu.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!