Malo ko nje čuo za ovog popularnog glumca. Uspešno je tranzitirao iz uloge holivudskog lepotana u glumca koji ostavlja trag u svakom filmu u kome ga gledamo. Dobio je Oskara za najboljeg glumca 2014. godine, a pored brojnih uloga i upečatljivih nastupa Metju Mekonahi je i autor knjige Greenlights. U knjizi je sakupio sve životne lekcije koje je skupljao godinama marljivo organizujući ih u dnevničke zapise tokom 35 godina. Ova knjiga je podsetnik o čudima života, o životnom putu Metjua Mekonahija – o tome kako je naučio i uči da bude pravedan, čestit, muškarac, kako da se više zabavlja i kako da bude bolji prema sebi i drugima..

Donosimo vam 9 nezaboravnih citata ovog slavnog glumca zbog kojih ćete ga ceniti još više.

“Želiš da budeš pisac? Počni da pišeš. Želiš da snimaš filmove? Uzmi telefon i počni da snimaš.” 

“Najbolje obrazovanje koje sam imao u životu su putovanja.”

“Život nije fer, nikada nije bio i nikada neće biti. Ne upadajte u zamku. U zamku privilegije ili zamku žrtve. Niste ni jedno ni drugo.”

“Život je niz zareza, ne tačaka.”

“Budi zahvalan. Ceni ono što imaš. Što smo zahvalniji dobijamo više toga na čemu ćemo biti zahvalni. Zahvalnost je poklon koji nastavlja da daje i nakon što ga otpakujemo.”

“Ne radi svaki heroj neku veliku herojsku stvar. Heroji najčešće čine male stvari uporno i dosledno.”

“Život je jedva dovoljno dugačak da postanemo dobri u jednoj stvari. Biraj pažljivo šta će ta jedna stvar biti.”

“Život nije takmičenje u popularnosti. Popni se uz to brdo ali prvo odgovori na pitanje Da li je ovo moje brdo?”

“Kada nešto radim volim da idem do ekstrema. Imam visok prag tolerancije i volim da vidim koje su moje granice i da ih preispitam. A kada nađem nešto što mi se dopada, toga se držim do kraja.”

Izvor: Sensa