"Radije bih hodala s prijateljem u mraku, nego sama na svetlu!"– Helen Keler

Neka prijateljstva su toliko snažna, posebna i puna divnih emocija i bezuslovne ljubavi da čak prevazilaze i krvne veze. Takvo prijateljstvo ima 7 žena iz kineskog grada Guangdžoa, koje su odlučile da naprave lični starački dom u kojem će zajedno ostariti. Još 2008. godine šalile su se kako će se zajedno penzionisati i živeti do kraja života, a onda su u predgrađu pronašle kuću i krenule u ostvarenje svog sna.

Prijateljice se poznaju duže od 20 godina, bile su koleginice, drugarice, ali kako ističu, sada su kao sestre. Počele su da sređuju kuću od 2018. godine i napravile su divan dom iz snova. Ova trospratna kuća sa staklenim zidovima definitivno predstavlja mesto na kojem bi svako želeo da ostari.

U prizemlju se nalaze zajedničke prostorije za okupljanje, ali postoje i zasebne sobe u kojima mogu da se osame. Iz trpezarije i sobe za čaj prostore se divan pogled na polja pirinča, a najlepši užitak je svakako gledanje jutarnje magle ili zaslaska Sunca. Kuhinja je kako ističu seoska, ali i dovoljno prostrana da mogu zajedno da kreiraju ukusne obroke.

Youtube/Printscreen/一条Yit 7 PRIJATELJICA NAPRAVILO JE SVOJ STARAČKI DOM DA BI OSTATAK ŽIVOTA PROVELE ZAJEDNO

Kako su navele, prijateljice nemaravaju da svaka usavrši određenu veštinu, jedna kuvanje, druga da svira instrument, treća da gaji povrće, četvrta da izuči tradicionalnu kinesku medicinu itd. Kako bi izbegle svađe i jedna drugoj pomagale, sa ovim veštinama njihova divna zajednica će sjajno da funkcioniše.

U kući se ističu i autentični detalji koje su donele iz Indije i Maroka, a napolju je bazen, kao i prostor za ispijanje čaja u polju. Prijateljice zajedno kuvaju, spemaju roštilj, skupljaju hranu - istovremeno su nezavisne, ali uživaju i da borave zajedno.

Najveća razlika između njih je 10 godina, a za 10 godina smatraju da će njihova deca odrasti i nadaju se da će i dalje biti na okupu kako bi živele svoj san.

Da li biste vi želeli ovde da starite? Pogledajte ceo dom u video prilogu ispod!

Izvor: Sensa