Pročitajte šta Opra Vinfri misli o važnosti naše posvećenosti prilikom donošenja odluka .

Savet zlata vredan
Ništa se neće dogoditi dok ne odlučite da to učinite. Pre mnogo godina, u mojoj emisiji, jedna majka je pričala o svojim frustracijama sa svojim sinom. Njen sin je imao tri godine i bio je gazda u kući. Želeo je da spava u majčinom krevetu i odbijao je da spava u svom. Što je majka više insistirala na tome, dete se jače opiralo – vikalo bi i plakalo dok se bukvalno ne bi srušilo od iscrpljenosti.
Prikazan je i kratak video snimak. Nakon što je to pogledao, naš stručni saradnik dr Stenli Turecki je rekao nešto od čega sam se naježila: „Ništa se ne dešava dok ne odlučiš.“ Razlog zašto njen sin nije želeo da spava u svom krevetu je taj što njegova majka nije odlučila. Kada se odluči, dete će leći u svoj krevet. Možda plače i viče dok ne zaspi, ali će vremenom shvatiti da je majka tako odlučila.

Sve zavisi od naših odluka
Znam da je govorio o detetu od tri godine, ali mislim da se njegovi saveti mogu primeniti na mnoge oblasti života: veze, poslovne poteze, probleme sa kilogramima... Sve zavisi od našeg ODLUKE.
Godinama sam se borila sa kilogramima i gledala kako brojevi na vagi padaju, a zatim rastu. Pre dve godine sam konačno odlučila da prestanem da se nadam, da se molim i da želim da budem uspešnija. Umesto toga, shvatila sam šta bi zaista poboljšalo moj život, a onda sam odlučila da to uradim.

Budite posvećeni i hrabri
Kada ne znate šta da radite, moj savet je da sačekate dok ne postane jasno. Kada se smirite, lakše ćete čuti svoj unutrašnji glas jer ga neće zaglušiti glasovi sveta. Jednom kada odlučite šta želite, budite posvećeni toj odluci.
Kako je rekao škotski planinar Marej: „Dok se osoba ne posveti, postoji neodlučnost, mogućnost odustajanja, neefikasnost. Uzimajući u obzir sve aspekte inicijative (i stvaranja), postoji jedna fundamentalna istina čije ignorisanje uništava beskrajne ideje i velike planove: onog trenutka kada se čovek nečemu odlučno posveti, proviđenje takođe čini potez. Svašta mu se dešava što mu pomaže i što se inače ne bi dogodilo. Iz te odluke proizilazi niz događaja o kojima niko ne bi ni sanjao. Kao što je Gete rekao: „Šta god možete da uradite ili o čemu sanjate, počnite to da radite. Genije, moć i magija leže u smelosti.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO: