Postoje osobe koje se pojave u našem životu i u njemu ostaju zauvek, ali postoje slučajevi kada sa nekim imamo jaku i neverovatnu vezu, ali ona traje samo danima. Veza koja traje dugo ne mora nužno da bude veza između srodnih duša.

Srodne duše nisu samo jedna određena osoba sa kojom ste u partnerstvu do kraja života. Naše srodne duše mogu biti platonski prijatelji, članovi porodice, pa čak i učitelji ili mentori. To takođe mogu da budu romantične veze koje imaju smisla neko vreme, a zatim se završe.

Prava funkcija srodne duše je da se povežemo na dubljem nivou, prevaziđemo određene granice odnosa, i najvažnije, srodan duša je osoba koja nas podstiče da rastemo i ispunimo potencijal svoje duše. Ponekad se taj rast može desiti za kratko vreme, a zatim se ljudi nakon toga raziđu - to ne znači da nisu bilis rodne duše.

Tanja Kerol Ričardson, autorka koja se bavi srodnim dušama za mbg istakla je - "Čak i ako neko ne ostane dugo u tvom životu, kao na primer neko ko radi u vašoj kompaniji devet meseci i bliski ste dok se ne preseli na drugu stranu zemlje, ili ljubavnik kojeg sretnete na odmoru i četiri meseca kasnije vaša veza se prekine, to je još uvek srodna duša."

Kad aupozanmo nekoga i osetimo sa njim snažnu povezanost,a zatim veza iznenada nestaje, to može da zbunjuje, a u nekim situacijama čak i da nam slomi srce. To se naziva "ukrštanje duša" i predstavlja srodne duše koje ne traju većno, ali imaju snažan uticaj na nas i naš život. To je osoba koja dolazi u vaš život, ali vreme i okolnosti nisu pogodni za dugoročnu vezu. Iako su se vaše duše "ukrstile" i uspostavili ste neverovatnu vezu, ta osoba više nije deo vašeg života.

Ali, tokom vremena koje ste proveli zajedno, naučili ste nešto o sebi ili svetu, oslobodili ste se na neki način ili jednostavno uživate u osećaju veze koju imate sa ovom osobom tokom svog ograničenog vremena zajedno. Njihovo udaljavanje ne menja činjenicu da su se vaše duše ukrstile i da ste se oboje promenili nabolje, iako oboje morate da priznate da će predstojeća udaljenost nesumnjivo promeniti način na koji sada možete da budete zajedno.

Bez obzira da li je vaša veza sa ovom osobom trajala dva dana ili dva meseca, evo nekih uobičajenih znakova da ste možda iskusili (ili doživljavate) "ukrštanje" duša:

  • Niste se sreči u pravo vreme
  • Događa se mnogo životnih promena
  • Dugoročno niste kompatibilni, ali veza je sada zadovoljavajuća
  • Jedan od vas prolazi kroz nešto izazovno
  • Veza postaje toksična kada se lekcija nauči
  • Jedan od vas prerasta drugog

Nisu sve veze stvorene kako bi trajale zauvek, uključujući srodne duše, a prihvatanje ove činjenice je prvi korak ka maksimalnom iskorišćenju susreta sa njima. Ova osoba je moždau vaš život donela i više nego što možete da zamislite, a ukoliko ste se razišli, život je dugo putovanje, možda se opet sretnete, a možda vam dolazi neko ko je pravi za vas u svakom smislu i spreman je da ostane.

Izvor: Sensa